A fityma szűkületet hogyan lehet meg gyógyítani? A be avatkozás (műtét) menyi idő után gyógyulandó,
Kedves Kérdező,
kettős tapasztalatom van. Férjemet gyerekkorában fitymaszűkülettel operálták.(5 évesen) Neki ez sokáig lelki probléma volt, hogy máshogy néz ki mint a sporttársai, akiket tusoláskor nézett. Most a probléma a fiunknál (10 éves) jelentkezik, akivel már születése óta fennáll a fitymaszűkület. Hátra húzni még soha nem tudtuk, a gyerekorvos (német) szerint ennek az egyetlen kockázata, hogy kevésbé tudjuk tisztítani és begyulladhat. Hát ezt a kockázatot eddig vállaltuk és még egyszer sem gyulladt be. Persze lassan jön a pubertás és kezd a téma aktuálisabb lenni. Külön elmentünk egy gyereksebészhez (német és magyar is). Magyar a lenti álláspontot képviselte. A német azt mondta, hogy a pubertásig várjunk, akkor a hormonális változások hatására alakul a dolog. Úghogy várunk, hisz se a fiunk sem én nem akarom az operációt. Amit ott elhallgatnak, hogy a pénisz szenzibilitása extrém módon lecsökken (hisz a fityma tele van idegekkel), az érzékeny szervből egy furkósbot lehet, aminél csak az erőteljes ki-be-ki-be juttathat el az orgazmushoz. Hogy a partnerednek ez milyen? Kb. annyi urulógus kérdezni ezt meg, mint ahány nőgyógyász, aki a "kötelező" szülés alatti gátmetszés után megkérdezni a hölgyet, hogy hát milyen lett - hogyan változott a szexuális élete?
Amit én utánaolvastam, hogy azoknál a férfiaknál, ahol ez nem extrém mértékű (azaz kicsit szoros, néha fáj), annál ha túl erősen, túl lúgos szappannal mossa, stb kezeli akkor a bőr egyszerűen nem tudja ezt kompenzálni, kiszárad, berepedezik és nem tágul. Szex közben repedesések lesznek, azok hegesen gyógyulnak és még szűkebb lesz a fityma. Ezt persze a férfiak sokáig ignorálják, semmibe veszik aztán ha semmi nem megy, mennek az orvoshoz. Először bőrgyógyászhoz kellene, aki megfelelő krémmel, fürdővel legalább fél évig a bőrt rendbehozza és akkor lehetne látni, hogy egyáltalán fennáll-e a fitymaszűkület. Ha "nem múlt " el és a műtét nem elkerülhető, akkor is nem a körülmetélést kérném, hanem csak egy bevágást, ami által a fityma átmérője megnő (kb. annyi urulógus van aki ezt csinálja, mint nőgyógyász, aki rutinból nem metsz gátat). A fenti témában magyar és a mostani lakóhely miatt német orvostól is megkérdeztem. A magyar azt ajánlotta ami a férjemnél 5 évesen az 1970-es években történt, azaz levágni mindent. Ezt ő a saját fiával nem akarja megismételni. A saját tapasztalatom, hogy a férjem sokkal jobban szereti-élvezi ha a heréinél simogatom mint ha a pénisz végénél vagy a fitymánál. Persze, megy így is a szex, de azért ott van az a kérdés, hogy mi lett volna, ha....(és az a kis darab bőr nem a kukában landolt volna, hisz biztos nem fölöslegesen nőtt oda.)
Éva
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!