Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan zajlik a fitymaszűkület...

Hogyan zajlik a fitymaszűkület kezelése?

Figyelt kérdés

Itt most nem csak a kezelésre gondolok, hanem az egész procedúrára. Azaz, hogy be kell-e jelentkezni előre, meg hogy milyen lehetőségek lesznek, meg hogy esetleg mennyibe fog ez kerülni.

Előre is köszönöm az összes értelmes választ.

2017. ápr. 26. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:

urológiára kell menni.

ott derül ki, hogy mit lehet csinálni

2017. ápr. 26. 19:31
 2/7 A kérdező kommentje:
be kell jelentkezni előre, vagy időpont nélkül oda lehet állítani?
2017. ápr. 26. 22:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ, hogy melyik intézményben vizsgálnak.

De VALÓSZÍNŰLEG a következő a helyzet:

Első körben a területileg illetékes szakrendelő urológiai szakrendelésén vagy egy kórház urológiai ambulanciáján történik egy vizsgálat. Erre valószínűleg nem szükséges időpont, de mindenesetre előtte telefonon kérdezd meg az adott intézményt.

Itt döntik majd el, hogy szükséges-e műtéti beavatkozás.

Ha igen, akkor azt VALÓSZÍNŰLEG kórházban, időpont előjegyzéssel végzik el. De ezt majd megmondják a említett első vizsgálatkor. Ott bármilyen más kérdést feltehetsz a a témában.

2017. ápr. 27. 01:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Ja, még valami:

Szakrendelő urológiai rendelésére nem kell háziorvosi beutaló; de kórházi ambulanciára lehet, hogy kell.

Sok kitartást kívánok!

3-as

2017. ápr. 27. 01:54
 5/7 anonim ***** válasza:
30%

Én nem ajánlom, hogy először orvoshoz menj, akármennyire is az tűnik a leglogikusabb lépésnek. Több okból sem.

Az egészségügy helyzete folyamatosan romlik, az orvosok nem foglalkoznak a beteg igényeivel, mert futószalagon úgyis jön a következő, mindezt x óra túlórával, alulfizetve. A többség nem motivált, nem szánnak időt a betegre, hogy mindent érthetően elmagyarázzanak neki. Többnél is voltam, elhiheted milyen tapasztalatokat szereztem!

Ráadásul mindegyik csak a teljes körülmetélést forszírozta, az egyéb alternatívákról maguktól szót sem ejtettek, akinek meg felhoztam ijesztegetni kezdtek mindenfélével, hogy miért ne! (Visszaszűkül, lassabb és bonyolultabb a gyógyulása, kezelése, csúnya lesz... stb.)

Szerencsémre meg időben értesültem egy egészségügyi tanácsadóról, akit egész sokan dícsértek, nemcsak itt, valaki, aki képben van az ilyen természetű orvosi beavatkozásokkal, Megnéztük a szűkületemet, majd mindent részletesen elmagyarázott, nekem ide, vagy más fórumra egyetlen kérdést nem kellett kiírnom, annyira kielégítő volt, ahogy szemléltette a dolgokat, és persze az egyébként nem egyszerű fitymaszűkületemet sikerült egyszerű, de mégis hatékony megoldással kezelésbe venni, idővel pedig megoldani úgy, hogy az szép is lett.

Nézd, elmehetsz orvoshoz, ha akarsz, de akkor a bizonytalanra mész, sok kérdést fogsz te még itt kiírni, lehet, hogy pórul is jársz, akkor meg már eső után köpönyeg, mint sokan mások, akik itt kétségbeesetten panaszkodták ki magukat, mert legnemesebb szervüket hagyták elcseszni, és nem a kezdet kezdetén gondolkodtak előre, hanem utána akartak okoskodni, vagy valamit kitalálni tökre esélytelenül. Te is ilyen akarsz lenni?

Én igaz, sok urológusnál jártam már előtte, de mázlim volt hogy megúsztam, rosszul is elsülhetett volna! Mert ma már nem az van, hogy problémád van, akkor csak úgy simán elmész az orvoshoz, azt majd ő megmondja! Nem!

Ma már nem így mennek jól a dolgok, ma már sokkal másabb világot élünk! Ezért is mondom, ha elölről kezdeném az egészet, akkor tenném ezt felkészülten, úgy hogy már előre tudom, hogy az orvos legrosszabb esetben hogyan fog hozzám állni, mivel akar lesokkolni, akkor nem érhet semmi meglepetés, és sokkolni meg ijesztgetni se fog tudni! De nem is biztos hogy olyan orvoshoz mennék, ha mennék, akiről ezt előre tudom, mert a tanácsadó szükség vagy igény esetén még a megfelelő orvos kiválasztásában is segít! Az ő tudását azonban nem internetes fórumokon tudod megszerezni. Ahhoz neked kell okosnak és felelősségtudatosnak lenned, méghozzá előtte, nem pedig utána!

2017. ápr. 27. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Urológiàra kell elmenni rendelési időre vagy telefonon időpontot kérhetsz akár,van aki privát rendelésre megy inkább el,beutaló nem kell,14 éves kortól lehet egyedül is menni.Nézd meg neten hogy a közeledben lévő kórházban kik az urológusok,esetleg kiről mit mondanak.

A legtöbb esetben ki szokott a rendelőből jönni az aszisztens,hozzá kell odamenni és neki adni a tb kártyàt,személyit és majd ő fog szólítani,behívni.

Ha bementél elmondod mi a gondod,picit beszélgettek majd szól az orvos hogy menj a vizsgóágyhoz ott majd megvizsgál és utàna meg tudjàtok beszélni hogyan tovàbb(milyen műtét legyen,mikor legyen a műtét,tehát időpontot is megbeszélgetitek).

Csak súlyos fitymaszúkület esetében kell metélni,ezt jobb ha tudod mert sok orvos enyhe fitymaszükület esetében is metélni akar,tehát ha nem súlyos a fitymaszükületed és az orvos a metélést ajánlaná akkor meg kell mondani ezt szeretnéd elkerülni ès akkor elmondja a többi lehetőséget(z plasztika,fityma plasztika,bemetszés,részleges metélés stb).Ha bizonytalan lennél a választott műtéti eljárással kapcsolatban bármikor visszaléphetsz a műtéttől.Jó ha akàr összeírod milyen kérdéseid vannak,akàr a műtéttel kapcsolatban vagy utàna a seb kezeléséről

2017. ápr. 28. 18:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, ez sajnos csak a szokásos rizsa, amivel én se mentem semmire! Ezért gondold végig mi lehet a helyes út és sorrend mielőtt orvoshoz mész, kell-e egyáltalán orvos?
2017. ápr. 29. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!