Hogyan kell kórházi urológushoz bejelentkezni?
Hali!
Először is, nyugodj meg, Tesó!
Addig nincs okod semmit rákot feltételezni, amíg azt orvos egyértelműen meg nem állapította. Egyelőre maradjunk annyiban, hogy találtál valamit... Oké? :-)
Kérdeznék néhányat...:
_ A heréiden ezek a csomók hol helyezkednek el? (pl: bal herén jobb-elülső oldalon kb. kétóránál a teteje és a közepe között félúton.)
_ Ezek a csomók látszanak a zacsidon xtül is, vagy csak tapintáskor érzed? Ezek mennyire érzékenyek? Alapból, esetleg fájnak is, vagy csak akkor, ha nyomást fejtesz ki rá?
_ A csomókat ugye meg tudod különböztetni a mellékheréidtől...!?
_ Tudatos önvizsgálat kapcsán fedezted fel ezeket az elváltozásokat, vagy teljesen spontán?
_ Mi a helyzet az ondóvezetékeiddel? Azon nincsen semmi szokatlan? (Ha nem vizsgáltad, úgy kövesd vissza!)
_ Aktívan sportolsz? Nem tapasztaltál olyasmit pl. hogy nehezebben veszel levegőt?
_ Utoljára mikor végeztek rajtad teljes kivizsgálást?
Megkérdezhetem, hogy vidéken kb. merrefelé élsz? (Elég, ha megyét, esetleg közeli várost, kisvárost említesz, nem a településre, hanem az elhelyezkedésre lennék kíváncsi.)
Az alapkérdésedre válaszolva, az urológushoz nem kell beutaló! Megjelenhetsz 1xűen is, de ajánlatosabb előtte bejelentkezni telefonon, ahogy ez szakrendeléseknél is szokott lenni.
Ne aggódj, addig amíg nincs miért! Ne büntesd így magadat, amíg nem történt semmi, ami miatt bűnhődnöd kellene. Tudom, hogy nem könnyű így a dilemmáddal, de tiszta fejjel sokkal könnyebb átlátni, és megoldani a problémát!
Fel a fejjel, Tesó! Oké? :-)
Üdv: EE
köszönöm válaszod, Tesó!
- mindkét csomó a mellékheréim felett helyezkedik el, közvetlenül, arra nem tudtam rájönni, hogy elválaszthatóak-e, de szerintem nem
- a bal oldali, nagyobb csomó látszik a zacsin kivül is, föleg ha felemelem a farkam 90 fokba
- nem fájnak egyáltalán, nyomás hatására sem. az még lehet fontos lehet, hogy amikor pl. barátnőm felizgat, de végül nem történik semmi, és mondjuk előtte 3-4 napja nem voltunk együtt, akkor erős fájdalmaim vannak a herémben. eddig azt hittem, hogy azért mert tul sok ondóm van, és ezért feszíti a heréimet, mert miután önkielégitek pár percre rá elmulik a fájdalom. de gondolom ez hülyeség h a túl sok ondó miatt fáj
- meg tudom különböztetni a csomókat a mellékheréimtől, azokat is ki tudom tapintani a csomók alatt
- spontán fedeztem fel őket
- az ondóvezetékekkel kapcsolatban bal oldalt lehetséges, hogy megvastagodtak, ezt nem tudom eldönteni, jobb oldalt nem érzek ilyesmit
- sajnos nem sportolok aktívan, tudom h a rák okozhat légszomjat, az a baj h alapjába véve is hamar kifulladok, így lenne feltűnő ha ilyet okozna
- olyan régen végeztek rajtam kivizsgálást, hogy már nem is emlékszem mikor pontosan
- Nyíregyházán lakom
köszönöm válaszod
Nincs mit! Elég köszönet az, ha hallgatsz rám, és egy kicsit megnyugszol! :-)
Úgy glom, hogy még ha rák is lenne, először nem fájna, kben mivel lenne magyarázható, hogy az emberek ált. akkor mennek el az orvoshoz, amikor fáj? De amikor még csak enyhén fáj, akkor ált. középsúlyos, erős fájdalmak esetén súlyosabb, akár már-már szinte végstádium körüli a helyzet, amikor diagnosztizálják. Ha a nőket vesszük alapul, nagyon sokan még mindig nincsenek tisztában az hetente-kéthetente szükséges önvizsgálat jelentőségével, fontosságával, így aztán nem is foglalkoznak vele, aminek következménye a kései diagnózis is lehet. Nálunk férfiaknál, még rosszabb a helyzet, pláne sráckorban. Nem is gondolnánk, minket is utolérhet vmi, ilyen csak a csajokkal történhet meg,... hát nem. És ilyenkor meg már az önbizalom elvész, s tele leszünk gátlással, ha nem tudjuk mit kellene csinálni.
:-o Ezért lenne fontos, hogy 1-2 hetente fürdés után te is szánj a melleidre és a nemi szerveidre összesen 10-15 percet, hogy legközelebb ne spontán gyere rá magadtól arra, hogy vmi rendellenesen van vhol rajtad/benned!
Ha a mellékheréid FELETT helyezkednek el, akkor ez azt jelentené, hogy a mellékheréden (RAJTA) vannak, vagy akár az ondózsinóron??
Ha vmelyik ondózsinórod megvastagodott, felszíne egyenetlenné válik, az nagy vszséggel a vénák kitágulására, akár herevisszér-probléma kialakulására is utalhat, ebben az esetben a herédben érezhetsz pl. húzó jellegű fájdalmat is. Ha ez lenne a problémád, akkor több alternatíva mellett a műtét is szóba kerülhet.
Igen...jól látod... a "túl sok ondó"-s képzetnek valóban semmi alapja nincs, akárcsak annak, hogy túl sűrű a spermád. A spermiumok a mellékherében tárolódnak, onnan kerülnek fel az ondóhólyaghoz, ahol az abban és a prosztatában lévő mirigyek (elő)váladékával keveredve immáron ondóként az ún. "AMPULLÁBA"-n tárolódnak. Ha hozzá vagy szokva ahhoz, hogy rendszeresen kiüríted az AMPULLÁD tartalmát, de a megszokott időközönként nem üríted ki annak tartalmát, a szervezeted éjszakai magömlés/pollúció formájában egy szexuális álom keretén belül üríti ki azt.
Ha azonban a szex során nem tudsz elélvezni, emiatt erős alhasi, ill. heregörcs lép fel, ez az ún. "VŐLEGÉNYBETEGSÉG", amit a kielégületlenség okozta (feltételezem...) vegetatív idegrendszeri zavar idéz elő. (Ez olyan, mintha a számítógépedben (ez az agyad) elindul egy program futása, de vmi megakadályozza a parancsok végrehajtását, emiatt zárlat keletkezik és hibaüzenet jelenik meg.)
Hamar kifulladsz... mondasz egy testmagasságot, testsúlyt ill, elárulod, hogy milyen testalkatú vagy?
_ Mi miatt nem sportolsz? Időd nincs rá, vagy túl stresszes az életviteled, ami nem teszi lehetővé akár még azt sem, hogy egy este elmenj kocogni a Dunaparton, (esetleg versenyt sprintelni a 2-es villamossal... X-D)?
_ Ahogy az önvizsgálat,... -- a rendszerezett stresszmentes életvitel, a bőséges folyadékbevitel és a zöldség-gyümölcs ill. rostgazdag táplálkozás -- ...úgy a rendszeres kivizsgálás is fontos részét képezi az egészség megőrzésének.
Bátran ajánlom, ne félj az orvostól! Válassz egyet, akiben bízol, és jelentkezz be nála vagy utaltasd be magad egy teljes körű kivizsgálásra! Ha megcsináltattad a lakcímkártyádat, amin fel van tüntetve az aktuális bejelentett tartózkodási helyed, és nálad van a TB-kártyád, akkor elvileg ennek semmi akadálya sincs.
Egy ideig a te lakóhelyed környékén éltem, és én is igénybe vettem az alapeü-i szolgáltatásokat, és mivel minden okmány rendben volt, s bejelentkeztem, nem kötöttek bele.
Neked is ajánlom, lépj, ill. lépd meg, amit meg kellene...: EZT! Urológus szakorvoshoz pedig nem kell beutaló, sz'al nyugodtan látogasd meg! :-)
Remélem sikerült elérnem azt, hogy megnyugodj... :-D
Igen, sikerült megnyugtatnod azt hiszem, nagyon hálás vagyok. Persze még mindig bekövetkezhet a félelmem, de nem fogom a körmömet rágni amíg eljutok az urológushoz. Köszönöm.
Utána olvastam ennek a vőlegénybetegségnek, és valószínűleg nekem is ez a problémám. Csak nekem nem az a gondom, hogy szeretkezés közben nem jutok el a csúcsra, hanem hogy a bnőm több percen át izgat, majd annyiba marad a dolog, és ez felér azzal, mintha nem mennék el szex közben. Végre erre is fény derült.
Hát igen...
Ha a barátnőd nem annyira aktív, hogy rendesen fel tudj izgulni és oldódni, ill. hogy élvezd is a dolgot, ráadásul nem kommunikálod ezt le vele megfelelően, akkor nem csodálkozom, hogy nem tudsz elmenni szex közben.
Nem tudom, önkielégítés közben mi a helyzet, akkor ha magad csinálod, (ha szoktál szexen kívül,...) akkor el tudsz-e menni rendesen, minden probléma nélkül.
Persze, amíg ki nem derül, hogy pontosan mi bajod, addig kötelező jelleggel használjatok óvszert, de inkább kerüljétek a szexet. Lehet, hogy egy szünet jót tenne a szexuális életednek is.
Az előző, hosszú hszsomban feltettem néhány kérdést, amelyekre a válasz érdekel... de ha nem akarod, vagy nem itt akarod megválaszolni, nem kötelező... Mindenesetre azért újra leírom...hátha... (o.O):
_ Ha a mellékheréid FELETT helyezkednek el, akkor ez azt jelentené, hogy a mellékheréden (RAJTA) vannak, vagy akár az ondózsinóron??
Ugye, írtad, hogy hamar kifulladsz...
_ Mondasz egy testmagasságot, testsúlyt ill, elárulod, hogy milyen testalkatú vagy?
_ Mi miatt nem sportolsz? Időd nincs rá, vagy túl stresszes az életviteled, ami nem teszi lehetővé akár még azt sem, hogy egy este elmenj kocogni a Dunaparton, (esetleg versenyt sprintelni a 2-es villamossal... X-D)?
Hali!
Én nem akarlak megijeszteni, de minél hamarabb menj el orvoshoz! Én is észrevettem csomót a herémen, de nem volt ekkora. Ultrahang után kiderült, h 4 mm-es cisztám van, amivel nem kell semmit csinálni mert elvileg felszívódik. De ha neked meggy nagyságú, szerintem az már nem olyan jó, mert azt mondták, hogy 1 cm-esnél nagyobbnál lenne más a teendő. Ha vlmi kérdésed lenne, nyugodtan írj!! 19/F
Háát... ezek szerint, beigazolódni látszik a diagnózisom: Úgy néz ki... visszér. De az UH után többet tudunk majd, (feltéve ha megosztod velünk a folytatást...)
Sztem jól tetted, hogy elmentél a háziorvosodhoz. Mikorra kaptál időpontot az urológián?
Most hogy vagy?
NM! :-)
Nah, akkor talán nem is volt olyan vészes, igaz? :-)
1-2 hetente fürdés után (amikor felpuhult a bőröd) azért önvizsgálgasd magad a biztonság kedvéért, oké? (Melleid, heréid, ondózsinórod, hímvessződ)
Ha tanács kell, >>privi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!