14 évesen állandóan vizelnem kell. Mi lehet a gond, illetve mit tudnék tenni?
Figyelt kérdés
14 éves fiú vagyok. 180 cm magas és 72 kg. Az utóbbi fél évben azt tapasztaltam, hogy egyre gyakrabban kell menjek wc-re. Az elején nem nagyon zavart és nem is foglalkoztam vele, de oda jutottam, hogy egy nap kb 30-35x elkell menjek wc-re és akkor se rendesen tudok vizelni, csak csepeg, vagy nagyon kevés jön. Utána nincs gond, de kb 1 óra múlva egyből kell menjek Wc-re és ugyanezek a panaszok. Ha vizet iszok 1-2 perc múlva kell menjek WC-re. Szerintetek mi lehet a gond, illetve mit tudnék tenni?2016. dec. 7. 17:44
1/5 anonim válasza:
Fél év alatt csak most kezdett el érdekelni vagy csak most unatkozol annyira, hogy kamukérdést írtál ki?
2/5 A kérdező kommentje:
Fél éve nem zavart annyira, mint most...
2016. dec. 7. 18:48
3/5 anonim válasza:
Ha így van, akkor keress fel egy urológiát! Nem kell beutaló, menj el egyedül, ha szüleiddel nem tudod megbeszélni a problémádat. Talán még gyerekurológiára is mehetsz, ha van a közeletekben ilyen. Ott megvizsgálnak, felvilágosítanak, hogy mi lehet a baj. Ha esetleg nagy, akkor minden egyéb beavatkozáshoz szülői engedély kell.
Ne húzd az időt... már holnap cselekedj, mert ha baj van, fertőzésed van, akkor ne váljon krónikussá! Fiatal vagy még!
4/5 anonim válasza:
Fogadj szót a hármasnak! Urológia, Taj szám kell, sorszámot kapsz, ha sorra kerülsz bemész, rendesek lesznek hozzád, biztos van oka ne késlekedj, így is sokáig vártál.
5/5 anonim válasza:
Jól jönne majd az orvosnak, ha előtte 1-2 napon kimérnéd, hogy mennyi vizelet távozik naponta, tehát gyűjtsd a vizeletet egy nagyobb edénybe, aztán este mérd le. Ha egy nagyobb befőttes üvegbe tudod gyűjteni, akkor az is látható estére, hogy van-e látható üledék (pl. kilúgozott vörösvértest maradvány, ami enyhe vérzésre is utalhat. Azt sem ártana lemérni, hogy 1-1 vizelésnél mennyi vizelet távozik. Normál esetben általában akkor lép fel vizelési inger, ha a hugyhólyagban 1 dl-nél több vizelet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!