Mitől zsibbad a bal herém tegnap este óta?
Na a helyzet az, hogy tegnap este óta zsibbad a bal herém. Tompa fájdalom, de nagyon idegesítő, és átterjed egy kicsit a hasam bal oldalához, és a combom is zsibbad, meg az egész lábam is, de az csak néha. Most, ahogy ezt írtam, a lábfejem egy kicsit elkezdett, de aztán ennyi.
Olvastam olyat is, hogy ha valaki vékony testalkatú, és sokat nő hirtelen, akkor amiatt is lehet. Hát én nagyon vékony vagyok, 17 éves, és 2 év alatt nőttem 20 centit, azt sem egyenletesen, hanem volt, hogy nem nagyon, aztán hirtelen. A heréket átvizsgáltam, méretileg egy kicsit nagyobb a bal here, és lentebb van, ami oké. A jobb herén nem tudom annyira kitapintani a mellékherét, viszont a bal here hátulján végig tudom vezetni az ujjam. Mást nem találtam rajta. Azért nem szeretnék idegeskedni. Igazából 1 éve kezdtem serdülni, és még nagyon benne vagyok, és olyan furcsa dolgok történnek velem, hogy képes vagyok rettentően megijedni, hogy valami komoly bajom van, nem is tudom, hogy bírom ki a serdülőkor végéig. Mindenről eltereli a figyelmemet. Most zuhanyzás után hideg vizet engedtem rá, az jól esett, és elmúlt, de most, hogy "bemelegedett", és lentebb van, megint zsibbad, és néha a combom és a hasam bal oldala is. Ma délután volt, hogy a bal térdem eléggé zsibbadt. De ezek nem állandóak, csak a herében érzek tompa zsibbadást, most is egy kicsit. A heredaganat tünetei milyenek? Azt ki lehet tapintani? Mert érzem a mellékherét, de olyan nagyobb "golyót" sehol nem éreztem.
Bár a székrekedés se normális.
Ba herémen én is jobban ki tudom tapintani a mellékherét.
Ma délután megyek urológushoz. Ha nem talál semmit, akkor a gerinccel mi lehet a baj? De egyébként estére már fájt a derekam ugyanúgy bal oldalon, és a bal karom is zsibbadt. Akkor ez csak nem here.
De mi baj a gerinccel? :O
Tornáal rendbehozható, és meddig fog tartani ez? Mert már a gerinctől jobban félek és nem akarok maradandót.
De szerintem gerinc lesz, most hogy mondjátok és végiggondolom.
Pláne amiket írtam. Úgy kezdődött, hogy elkezdett zsibbadni a herém, aztán lassan a combtövemnél az izom. Másnap sokat utaztunk, így ültem és éreztem, rossz volt nagyon. És utazás közben a térdem is elkezdett. Kinyújtottam, és kattant egyet, és a combom is feszült, köze volt hozzá a zsibbadásnak. És valamikor a vádlim, lábfejem is elkezd egy pár másodpercre, ez is amiatt, érződik. Az a jó herét átható bal lábas zsibbadás. Ha a hasam bal oldalán a here fölött nyomkodom, ott is ugyanígy az izom és a csont. Ma már a derekam is fájt. És ez mind-mind csak a bal oldalra vonatkozik. Mennyi rá az esély, hogy gerinc? És a gerincet hol és kivel kell megnézetni? És melyik orvos segít a gyógytornában?
Egyébként most mindennap gimnasztikázok, nyújtok, és utána jobb. Meg futni is akarok. Mennyire jó ötlet és milyen egy gyógytorna? De úgy érzem, hogy mindig máshova sugároz, a térdtől ma már felment a karomig és az zsibbadt. Szóval egyszerre csak egy valami zsibbad.
Ma voltam orvosnál, de előbb egy TALÁN hozzákapcsolódó dolog:
A tünetek elmúltak pár napja, azóta a bal bokám bedagadt, és elmentünk vele a balesetire (habár nem az történt), és ott megnézték, röntgen is volt. Bokasüllyedésem, lúdtalpam is van, szedek fájdalomcsillapítót, dagadt, és a vádlim, térdem is zsibbad néha miatta. Erről ennyit, ez így van.
Ma voltam urológián, most jöttem haza, és egyből feljöttem GYK-ra. Átnézett, ultrahangosan is megnézett mindent, és nem talált semmit, minden rendben van, azt mondta. A bal herén van egy kisebb visszértágulat, de azt mondta, hogy ez nagyon sok fiúnál van, ezt még közel sem kell bántani, ha néha zsibbad, lehet borogatni, vagy fájdalomcsillapítót bevenni.
Ennyi volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!