Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Milyen orvoshoz kell hogy...

Milyen orvoshoz kell hogy elmenjek, ha be van gyulladva a péniszem?

Figyelt kérdés
2016. szept. 4. 14:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Miquel,

Nem a reklámokat veszem komolyan. Annál inkább, hogy olyanra nem is pazarlom az időmet. (Mellesleg TV-re sem már bő 7. esztendeje.)

Amit leírtam, sajnos soha nem feledős, saját tapasztalat. :(

Hidd el, könnyezve és szó szerint vastagon izzadva ráülni 3 percenként a WC-re, hogy pár csepp halványpiros véreset vagy fehér-gennyeset remegő térdekkel kipisilhess, azt nem tanítják reklámokban - ez a valóság akkor, ha valakinek hólyaghurutja van. Én egyáltalán nem mentem orvoshoz, magam kúráltam ki. 3 hetet szenvedtem át vele, majd még kétszer visszatért a nyavalya, de akkor persze rutinosan már tudtam a teendőket, így pár nap alatt kikúráltam magam belőle.

Amúgy hideg helyen, kőpadon ücsörögve, (lányoknál fokozottan) vagy esetemben 15 fokos szobában alsógatyában egy széken a gép előtt ücsörögve hűltem meg. Saját bacijaim fordultak ellenem, de egy hasmenésnél is símán megfertőződhet a fröccsenő cseppektől, törléskor egy rossz mozdulat miatt a papírról/máshonnan nyomokban a kézre került bélsártól, stb. a húgyút, nem beszélve a közillemhelyekről... Nagyon nem mindegy az sem pl, az ember miként WC-zik, pedig az iskolában a hülyeségek helyett esetleg kioktathatnák a jónépet erre is. A szexnél is könnyen előfordulhatnak hasonló dolgok, ha rossz sorrendben érünk partnerünk tesztrészeihez, vagy sajátunkhoz. Erről pl. felvilágosítás órákon kevés szó esik.

Azután a kérdező nem említette a körülményeket, de símán összeszedhetett pl. egy nemibajt is. Arra aztán teheti a kalapkúrát, mag magát is, ha nem megy időben vele orvoshoz, aki szakszerűen ellátja... Ilyenkor valóban a bőr és nemibeteg gondozóban köt ki.

És igen, az urológián is kezdhet ilyennel az ember, mert úgyis vesznek vizeletmintát és abból kimutatható a kórokozó. Esetemben pl. urológiai volt a baj, a hólyaghurut keményen oda tartozik és ha nem élt nemi életet, akkor szinte biztos, hogy húgyúti bakteriális fertőzésről, vagy ennek folyományaként kezdődő hólyaghurutról lehet szó.

Szóval nagyon sok minden lehet és sokféleképpen kell ellátni. Nyilván egy nem erre képzett ember ezt nem képes biztonsággal eldönteni - nekem meg tényleg pokoli szerencsém volt, hogy sikerült itthon megoldanom...

Esetemben úgy történt, hogy utána olvasgattam a neten, (nem marinéni-fórumokban, hanem orvosi oldalakon), hogy melyik antibiotikum jó erre. Szereztem két doboz Sumetrolimot, -majd ismét két dobozzal- és a végén az mentett meg. Már a vesém is elkezdett fájni/derékra erősen és egyre rendszeresebben kisugározni a fájdalom, vagyis rámenni a hólyag gyulladása... Ez volt az utolsó pillanat a szakirodalom szerint, utána már a visszafordíthatatlan vesekárosodás, meg a kellemetlen és rendszeres dialízis jön. Szóval pontosan tudom, mit beszélek, mikor azt mondom, hogy a húgyúti dolog általában nem tréfa. Torokgyuszira, megfázásra, és kisezer dologra ott a sok jó népi gyógyír. Ha bőven időben van az ember, ezzel is lehet próbálkozni, hogy csalátea, jó sok ivás, hogy mossa ki a cuccot, stb. De ha nem segít, akkor biz SOS doki!

Tényleg felelőtlen voltam én is nagyon, mikor azonnal nem hívtam fel a körzetit. Csak ismerve Őt azonnal küld ilyennel pl. az urológiára, mindenféle laborra, stb. Biztos vannak gyógyteák, miegymások, de nekem akkor nem volt semmim. Menni se nagyon lehetett sehova már a folyamatos vizelési inger miatt, meg amit a vizelés közben, és utána érzett elviselhetetlen fájdalom jelentett. Ez az, amikor nagyon nem akarsz kimenni WC-re, lesed a papíron a hol gennyes-fehéres, hol pirosas nyomokat és hevesen imádkozol, hogy jöjj végre rendbe, mert még egy ilyen "ülésezést", (igen, mert állva ez már a férfiaknak sem megy) nem bírsz ki ordibálás mentesen - pedig hamar rájössz, hogy bizony kibírsz... :)))

Amúgy én is biopárti vagyok, de vannak dolgok, aminél a bio lassú, vagy nehezen elérhető. Esetemben pl. csalánteát ihattam volna heteken át, meg még lehet sorolni, de későn jöttem rá a bajra (fájdogált a húgycső nekem is egykét hetet pont így előtte, de mivel sok munkám volt, "nem értem rá ezzel foglalkozni". - Na utána egyből lett időm magamra, elhiheted - és akkor már legfeljebb a Bükki füvesember menthetett volna meg a gyógyszerzabálástól. MOndjuk kétlem, hogy lett volna idegzetem kivárni, míg hat. Az is lehet, hogy már lekéstem volna mindenről... A gyógyszer viszont ott volt kéznél - és órákon belül segített is! Előtte meg pár nappal már hiába a iszogattam teát, eszegettem gyökeret, stb. - semmit sem ért.

>Az ember immunrendszerét minden percben több tucat >támadás éri, de a legtöbb esetben simán legyűr mindent.

Sok eset van a legtöbb ember életében, amikor ilyen szélsőséges eset áll fenn. Olyan betegségeknél, ahol egy nap is rengeteget számít, (lásd a kérdezőt, aki hozzám hasonlóan hetek óta húzta) illetve súlyosak a szövődmény lehetőségek, nincs kecmec. Azt nem ajánlhatom neki, hogy szenvedje végig amit én és majd a gyógytea rendbe teszi utána. Ez felelőtlenség. Menjen csak el dokihoz vele és ha felesleges óvatosság volt, hát az csak jó. Ha meg mégsem, akkor pedig megmarad neki a két szép, egészséges veséje...

2016. szept. 11. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!