Részleges fitymaszűkületem van és diabétes vagyok! A műtétet minden képen elszeretném kerülni a komplikációk miatt! Az otthoni megoldások érdekelnének főként. látom másnak is sikerült de hogyan?
a kettőnek semmi köze egymáshoz. semmi bajod nem lesz, ha cukorbetegként megműtenek figymaszűkülettel. egyre kell figyelni, hogy vigyél kaját a kórházba, mert az ottani diétás ételnek semmi köze a cukorbetegek táplálásához.
ha meg a műtét utáni állapotra gondolsz, hogy veszélyes lenne cukorbetegre nézve, arról meg nem is hallottam.
nincsenek otthoni megoldások. krémek vannak esetleg,. de eztis orvos írja fel úgyhogy mindenképpen elkell menned.
részleges szűkületnél amúgy nemveszik le a teljes fitymát, csak egy kis részét, ez nem para,l nyugodtan bevállalhatod, és gyógyulás után nemis olyan mintha metélt lennél
Elmész a dokihoz és elmondod neki a problémát... felír egy kenőcsöt, azzal lehet tágítgatni fürdés után, csak finoman, ne repedjen a bőr.
Ha beszűkülés van, akkor elég lehet egy bemetszés is, az lazít általában akkorát, hogy ne legyen gond, ha az se megy, akkor létezik plasztika (z-plasztika), amit kérhetsz, ha minden kötél szakad, akkor egy részleges metélés kellhet, teljes körülmetélést nagyon nem ajánlom, mert nekem azt csinálták és nagyon undorító lett és csak a gond van vele. Szóval a fitymából amit lehet, tartsd meg!
mivel diabétes vagyok,attól félek hogy a gyógyulás folyamata igen hosszú lehet.a körülmetélés után.
van erről valakinek tapasztalata?
ja és hogy az a bizonyos kenőcs használ-e valamit a részleges fity.szűkületnél?
A körülmetélés után sok hétig tart a gyógyulás és fájdalmas, hajnali merevedésnél, stb. Ráadásul utána csúnyán kiszáradhat a makk a fityma lecsonkolása miatt.
A bemetszésnél viszont gyorsan gyógyul a seb, mivel nagyon pici, nem okoz problémát, hamar megoldódik és a legjobb, hogy nem is látszik semmi. Fékátvágással lehet még fokozni, az is sokat segít és nem látszik.
A teljes körülmetélés a dokiknak szokott kényelmes lenni, de azzal sok gond lehet és sokáig tart a gyógyulás is, sokféle komplikáció lehet.
nem diabetés, hanem diabeteses, bocs.
ha be van állítva rendesen a vércukrod, ez nem okozhat gondot! most voltam műtve epehólyageltávolítással, szintén cukorbeteg vagyok - nem volt semmi bajom!
Hali!
Nekem az egyik legjobb barátom diabéteszes ucsak, és fertőzés következtében teljes fitymalevételre volt szükség. Az ő esetében a heg nagyon szépen gyógyult, 2 hét után kiestek a varratai és nagyon elégedett az eredménnyel. Az ő esete azért kicsit összetettebb volt, ennek ellenére most minden rendben.
Ez persze csak az ő esete. A gyógyulást számos egyéb tényező befolyásolja. Higiénia, tisztítás, heg lekezelése... stb. A műtét előtt rettegett, tudom, mert a barátom és végig ott voltam mellette a műtét napján, hogy ne izguljon annyira.
Nálad mi a helyzet, Kérdező?
_ Hány éves vagy?
_ Mióta vagy cukros, és mióta szenvedsz a szűkülettel?
_ Dokinál voltál már vele? Ő mondta a körülmetélést, vagy az eddigi hszsokból kikövetkeztetted?
_ Milyen komplikációktól félsz?
_ Fitymatúltengés, kantárproblémáid vannak-e?
_ Eddig mit csináltál, hogy megoldd a helyzeted?
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!