Ha hozzáérek a makkhoz fáj. Mit tegyek?
Ne fogdosd.
Viccet félretéve, az normális ha kicsit érzékeny, tizenéves, vagy még fiatalabb koromban nekem is az volt, aztán a folyamatos használat közben elmúlt.
Hali!
_ Most hány éves vagy?
_ A fitymádat mindigis hátrahúztad, vagy csak nemrég kezdted el le-felhúzogatni?
_ Fitymaszűkületed, fékproblémád, ezek letapadása fennáll(t)-e?
_ Milyen hosszú a fitymád? Rövidebb/hosszabb a makkod végénél? A vége sima/rojtos, esetleg a fék felőli végén az átlagnál vastagabb, duzzattabb?
_ Volt-e régebben vmi urológiai beavatkozásod? Sulidoki, házidoki, orvosi vizsgálatkor szokta-e hátrahúzni a fitymádat régebben? Ha igen, ő mondott-e valamit?
_ Milyen a színe a makkodnak? Pontosabban hol fáj? A pereme, árka, a húgycsőnyílás, és környéke, vagy maga az egész fej? Nincs olyan pont rajta, ahol a leginkább fáj?
_ Mennyire szmegmás a felszíne? Le szoktad-e morzsolni a makkod felszínéről a szmegmát?
_ Mennyire meleg vízben fürdesz? Nem szokott a bőröd alapból, (ill. ott is) kiszáradni?
_ Szoktad-e mosni vmivel, vagy csak leöblíted? Ha mosod, mivel mosod?
_ Önkielégítéskor csak a bőrt mozgatod a makkodon, vagy hátra is húzod? Ekkor vmint szex közben okoz-e problémát, ha már űzöd az ipart? :-)
Üdv: EE
16.42: Persze csak tudod már lenne alkalom szexhez csak éppen nem merek emiatt. És ha később se múlik el? 40 éves koromig várjak vagy mi?
16.57:
15 éves vagyok, nem régen kezdtem el (kb egy éve), fitymaszűkületem van és szerintem rövid a fitymafékem, hosszabb a fityma és rojtos, semmilyen beavatkozás nem volt, tulajdonképpen az egész fáj, mi az a szmegma?, régen nagyon forró 40-45 fokos vízben fürödtem mára már leszoktam róla, szoktam mosni tusfürdővel, rendesen jön sperma csak fáj ha a makkhoz érek.
Hali ismét!
Nem ismeretlen a problémád előttem, sajna egyre több fiatal szenved benne. Az elmúlt néhány hónapban számos ilyen kérdés jelent meg ezen a fórumon uezzel a problémával kapcsolatban, plusz korai magömléssel, ami az érzékeny makk, és a rosszul beidegződött önkielégítési szokások miatt könnyen kialakulhat.
* * *
Új kérdések:
======= =======
_ Szenvedsz korai magömlésben? Mennyi idő, míg önkielégítéskor elmész?
_ Milyen a színe a makkodnak? Van-e olyan rész, amely lilásabb, bordósabb a kelleténél, v. a többi részénél?
Újra feltett kérdések:
======= ======= =======
_ Mennyire szmegmás a felszíne? Le szoktad-e morzsolni a makkod felszínéről a szmegmát?
>>> A SZMEGMA:
(A szmegma a megszilárdult fitymafaggyú, amely megakadályozza a belfityma és a makk nyálkahártyafelszínének kiszáradását. A makkod pereme alatti árokban lévő miniatűr, egyeséknél látható, míg másoknál láthatatlan faggyúmirigyek termelik. Ez fehér színű túrószerű anyag, ha morzsolod a hüvelykujjaddal, nagyon hasonlítható papírzsebkendő-foszlányaihoz. Ez általában keveredik a húgycsőnyílásból a fityma alá került viezeletcseppekkel, aminek következtében a SZMEGMA rossz szagúvá válik, és megköt7i a kböző fertőzéseket, amelyek érzékennyé tették a makkodat. Ha a fityma és a makk közül ez nincs rendszeresen kitakarítva, kimorzsolva, akkor a a kettő ennek következtében összetapadhat /celluláris adhézió/, a szmegma az elpárolgott nedvesség miatt ebben kötőanyagként funkcionál.)
_ Nem szokott a bőröd alapból, (ill. ott is) kiszáradni?
>>> Itt a következő, amit rosszul csinálsz ill. csináltál. A túl forró vízzel leoldottál minden faggyút a bőrödről (ami megvédi a kiszáradástól), éppen ezért annak PH-egyensúlya (kémhatás) felborult, és teljesen védtelen a bőröd és a makkod. Azonnal változtatnod kell ezen, hogy megmentsd a bőröd PH-ját, beleértve a makkodat! Le kell venned a hőfokot forróról langyosra. NEM MELEGRE!!! LANGYOSRA!!!
Fürdés után gyorsan felszívódó testápolót javaslok, főleg a kamillatartalmúakat ajánlom figyelmedbe, mert a bőröd most nagy vszséggel gyulladt, ez alól a fitymád és a makkod sem kivétel.
A makkod érzékenységét csak úgy tudod csökkenteni, ha minél jobban szoktatod a külső behatásokhoz, érintésekhez.
_ Önkielégítéskor csak a bőrt mozgatod a makkodon, vagy hátra is húzod?
_ Feltételezem, hogy sulidoki, házidoki már vizsgált, talán délen is. Orvosi vizsgálatkor szokta-e hátrahúzni a fitymádat? Ha igen, ő mondott-e valamit? Vagy eddig azt nem nézte?
* * *
Egyelőre ennyi.
Ha válaszolsz, légyszi új választ új sorba tördelj, mert elég bonyolult a folyamatos szövegből kimazsolázni a válaszokat! Okés? :-)
- Hát olyan 15 perc körülbelül, nem nézem az időt.
- Szerintem normális lila színe van.
- Néha szmegmás. Hát nem ledörzsölni hanem inkább vízzel lemosni.
- Nem szokott kiszáradni sehol a bőröm.
- Csak a bőrt mozgatom
- Nagyon régen látott sulidoki de úgy tudom akkor még nem volt baj.
Hali ismét!
Köszi az eddigi őszinteséged. Íme az utolsó adag kérdés, bízom benne, hogy ezekre is ugyanígy válaszolsz:
_ Mennyire jön hátra a fitymád?
_ Biztos vagy benne, hogy a fitymád is beszűkült, vagy csak a féked miatt glod?
_ A féked önmaga alá húzza a makkodat?
_ Hogy látod? A féked elkülönül a makkodtól vagy bele van tapadva?
_ Gondoltad volna, hogy a sok szmegma problémát jelenthet, vagy eddig ezt természetesnek hitted, hogy ott van?
_ Eddig mit tettél annak érdekében, hogy a helyzet javuljon? Kértél vkitől tanácsot v. segítséget, vagy ahhoz sincs bátorságod, mert félsz a reakcióktól? Rendszeresen tornáztatod a fitymádat le-felhúzogatással?
_ Miért nem mersz elmenni a dokihoz? Konkrétan mitől félsz?
_ Szüleid, testvéreid nem tudnak erről a problémádról, sőt, nagy vszséggel másvalakivel sem beszélgettél még a fitymádról meg a makkodról. Ugye? Nem ismersz senkit, akivel ezt úgy érzed megbeszélnéd?
_ Van egyáltalán vmilyen terved arra nézve, hogy megoldd a bajodat? Szerinted mi a megoldás?
_ Tőlünk pontosan milyen segítséget vársz? Mi miben tudunk neked segíteni?
_ Most hogy érzed magad?
A fenti kérdéseket nem véletlenül tettem fel. Fontosak a meglátásaid!
- Alap állapotban teljesen, merev állapotban csak a makk feléig kb.
- Igen szerintem fitymaszűkület van és a fék is rövid.
- Nem tudom.
- Odavan tapadva.
- Hát gondoltam hogy nem jelenthet jót a szmegma.
- Nem kértem tanácsot senkitől, de tornáztatom rendszeresen.
- Mert úgy tudom ezt körülmetéléssel lehet megoldani és nem akarok ilyen műtétet. Félek hogy műtét után sem lenne jobb, sok ilyet olvastam már a neten.
- Esetleg szüleimnek szólnék maximum, de még nem tudnak róla.
- A fájdalmat próbálom úgy megoldani hogy fürdésnél próbálom meg-meg érinteni a makkot, valamivel jobb már mint régen. A fitymaszűkületet fitymatornával próbálom.
- Azt szeretném ha tudnátok ajánlani valamilyen tanácsot hogy mit tegyek hogy ne keljen orvoshoz mennem. És úgy tudom vannak olyan krémek amelyek erre jók. Szeretném tudni melyek ezek.
- Kicsit gyávának.
Tudod, az a baj, hogy a krémek nem fogják megoldani a problémádat. Nemrég néztem utána én is ezeknek a kenőcsöknek, urológiai körökben azt mondják, hogy a fitymád végébe lévő izomgyűrűt nem oldja meg, csak a hegesedést megelőző gyulladást szüntetheti meg, azt se mindenkinél.
Erről bővebben itt:
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__7..
A féked is fitymád is megoldásra vár, főleg a féked, ami szerinted bele van tapadva a makkodba. Ha nem lépsz mihamarabb ez jobb nem lesz. Ami a fitymatornát illeti, igen hasznos és meg lehet próbálni, de ha igaz, amit a fékedről írtál, akkor nem hiszem, hogy az megoldja a problémát. Elhiszem, hogy félsz, talán nem is kicsit, de ez a te problémád -- mint azt meg is írtad -- innentől már túlságosan összetett, és mivel urológushoz nem akarsz menni, nem könnyű egyéb alternatívákat kitalálni. Azt tudom neked felajánlani, hogy amennyiben meg akarod beszélni a bajodat, abban tudok segíteni neked, ebben az esetben írj >>privit, akkor tudunk interaktívabban is beszélgetni erről, és talán közösen kitalálhatunk valamit, mit lehetne kezdeni ezzel a problémával!?
EE
Arra vigyázz, hogy ne metéljenek körül, nekem megcsinálták és nagyon undorító lett és sok gondom van vele. Vigyázz magadra! Ha szűkület van, akkor azt meg lehet oldani civilizáltan is, nem csonkítással. Létezik bemetszés, plasztika, részleges metélés, a teljes körülmetélés az orvosoknak laza és egyszerű, neked azonban gondjaid lehetnek, viszont utána már NINCS VISSZATÁNC, utólag a körülmetélés okozta problémákat nem tudod megoldani nagyrészt (Tapasztalat)
Szóval, vigyázz magadra nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!