Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Férfiak! 29 éves férfi vagyok,...

Férfiak! 29 éves férfi vagyok, és már párszor előfordult, hogy görcsösen fáj a végbelem, és van, hogy nagy wc után fáj is! És vérzik! Mitől lehet ez? Van, hogy annyira fáj, hogy alig tudok állni!

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nő vagyok! szerintem aranyered van, az is nagyon tud fájni és vérzik is. Gyógyszertárban lehet kapni rá kúpot és kenőcsöt, ne szégyelld, az én férjemnek is van, meg nagyon sok embernek ilyen panasza. Tehát irány a gyógyszertár, és mond el bátran mi a problémád!
2010. ápr. 7. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Valószínű az aranyér, de azért ilyen erős tünetekkel egy orvosi vizsgálatot be kellene vállalnod, nehogy valami komolyabb legyen a bajod. Háziorvosod ad beutalót szakrendelésre. Lehet, hogy a szakorvos szerint is elegendő a gyógyszeres kezelés, de lehet, hogy műtétet fog javasolni.

Tényleg nincs okod szégyenkezni emiatt, nagyon sok - főleg ülőmunkát végző - ember szenved aranyértől. Jobbulást!

2010. ápr. 7. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Bár nő vagyok, de elég tájékozott a témában. A leírtak alapján végbélrepedésre gondolnék, de aranyér is lehet.

[link]

2010. ápr. 7. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:
szia. Javaslom, hogy menj el a háziorvosodhoz, ő majd megvizsgál és ha megvan a diagnózis, akkor ad rá gyógyszert vagy továbbküld a sebészetre. Korodból és a panaszaid alapján én is aranyérre tippelek, de biztosat csak vizsgálat után lehet mondani. Idősebb korban (40 fölött) gyakori, hogy a végbél daganata okoz hasonló tüneteket, ezért fontos az orvosi vizsgálat. Az aranyér mellett is lehet tumora valakinek, ezért ha tudod, hogy aranyered van és fáj, vérzik stb, nem árt időnként kontrollálni, nincs-e más oka is a panaszoknak. A vizsgálat maga nem fájdalmas (persze, ha éppen gyulladt aranyereid vannak akkor nem annyira kellemes) de semmiképpen nem fájdalmasabb mint mondjuk a széklet űrítés :) Addig is úgy tudsz magadon segíteni, hogy próbálj meg úgy táplálkozni, hogy minél puhább legyen a székleted. A székrekedés és a sok üldögélés rontja a helyzetet.
2010. ápr. 8. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!