Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az orvos Cutivate krémet írt...

Az orvos Cutivate krémet írt fel fitymaszűkületre. Szerintetek ez fog használni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 2. 19:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 2. 20:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem ekcémára írták fel a bőgyógyászaton :=). Emlékeim szerint az ilyen, ekcémás típusú bőrgyulladásokra való.
2010. ápr. 3. 10:37
 3/13 anonim ***** válasza:
Én a pikkelysömörömre kaptam anno. Érdekes.
2010. ápr. 3. 16:55
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Kenegesd vele, türelmesen, fürdés után tágítgasd, hogy ne kelljen vágni, mert nekem vágtak és nagyon undorító lett az eredmény...!
2010. ápr. 3. 23:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A fitymaszűkület sokszor kis gyulladással is jár a feszülés miatt, a gyulladás viszont hegesedést okozhat, ami tovább szűkítit a fitymát - ennek megelőzésére lehet adott esetben jó a gyulladáscsökkentő (pl. a Cutivate). A szűkület nem fokozódik, és ha szerencséd van, még oldódni is tud. Sajnos nem mindig működik, de érdemes megpróbálni, mert sokkal kevesebb kényelmetlenséggel jár, mint a műtét.
2010. ápr. 3. 23:39
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

És vajon mennyi ideig kell kenegetni, hogy az valóban elérje hatását? :)

2010. ápr. 9. 21:26
 7/13 anonim ***** válasza:

Hali!

Az a baj, hogy nem jó híreket hallok...

Utánanéztem... utánakérdeztem... orvosi körökben az az általános vélemény, amit a betegtájékoztató is tartalmaz egyébként... (urológustól tudom)

>> [link]

Idézet az alkalmazási területeknél: "a száj körüli (pl. ajak, nyálkahártya...) bőrgyulladás, végbél- és nemiszervek körüli viszketés". Mellékhatásként "a bőr elvékonyodását okoz6ja", ez talán értelmezhető úgy is, hogy az izomgyűrűt, ami a fityma végében van, de nem bocsájtkozok találgatásokba.

Az biztos, hogy a gyulladás csak még jobban beszűkíti az amúgyis szűk fitymát, mivel a szövetek megduzzadnak a gyulladás hatására. Ennek elmulasztására jó a kenőcs, ami ezáltal azt akadályozza meg, hogy a gyulladt fitymaréteg még jobban beduzzadjon.

Ha a gyulladást a fityma feszegetése, húzogatása, (fitymatágító-nyújtó gyakorlatok rendszeres végzése) okozza, úgy már logikusabban hangzik számomra az, hogy az EZ ÁLTAL OKOZOTT gyulladást IS ez a kenőcs lelohassza. De ettől még az izomgyűrű szorítóereje nem változik, csak ha a fitymát rendszerességgel nyújtják. (Mjuk napi 3x lega.)

Sztem érdemesebb lenne egy esetleges bemetszésen gondolkodnod, kedves Kérdező!

(Még az életkorod érdekelne, ha megtisztelsz ezzel az infóval..)

Üdv: EE

2010. ápr. 10. 02:32
 8/13 anonim válasza:
Használt a kenőcs? A kisfiam 2 éves, bár nincs fitymaszűkülete, csak letapadás, ezt a kenőcsöt írta fel.
2010. nov. 11. 16:25
 9/13 eni0128 válasza:
szia azt szeretném meg tudni hogy milyen orvossal lehet ezt felíratni mert nekem is kellene köszi
2010. dec. 12. 20:30
 10/13 anonim ***** válasza:
63%

@ Utolsóelőtti ([11-11 16:25]-ös):

Ha a fiúcskának még nem jött fel a bőr a kukiján, semmi gond, finoman kenegessétek vazelinnel a fitymabojtját és csak finoman próbálgassátok meg húzogatni neki DE CSAK FÜRDÉS KÖZBEN! Fürdés után újra kenjétek be neki, akár úgy is, hogy egy fültisztító pálcikának a végére raktok a vazelines kenőcsből, és azzal belenyúltok finoman a fityma alá. Ameddig megy, addig kenitek. Figyeljétek meg, nagyon szépen fel fog jönni az a fityma, csak ne erőszakoljátok neki hátra! (Ezt a módszert több szülő is megerősítette, ezért merem ajánlani, hátha nálatok is használni fog.)

@ eni0128:

Urológussal vagy háziorvossal/gyermekorvossal.

Amúgy mi a problémád?

Üdv: EE

2010. dec. 12. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!