Lágyéksérv műtét után mire kell odafigyelni?
Figyelt kérdés
Valaki akinek volt hasonló beavatkozása, elmondana nekem pár tanácsot?
Pl. Szerdán műtöttek, tegnap reggel már haza is engedtek a kórházból, de mivel nem terhelhetem magam, illetve nem erőlködhetek 1 kicsit sem, így a széklet ürítés problémássá vált..
Ezt hogy lehetne megoldani?
2016. febr. 19. 23:04
2/3 anonim válasza:
Nekem nem rég volt egy nagy hasi műtétem. A szegycsonttól a szemérem csontig felvágtak. Én sem tudtam hetekig hasprést produkálni, tehát nem tudtam normálisan székletet üríteni. Én 2-3 naponta hajhajtót vettem be. És amikor jött az inger, csak a záróizmot kellett nyitnom és ki tudtam rendesen ürülni. Kicsit drasztikus módszer, de működött. Amikor már nem fájt az erőlködés vissza tudtam térni a normális ürítéshez.
3/3 anonim válasza:
Lágyabb kajákat kell enni.A terhelés meg arra szól ,hogy nem szabad nehéz tárgyakat emelgeti . Nem csak kívül van seb,hanem belül is,és ott a nagyobb.Emelésnél még könnyen szétszakadhat a belső varrat .Arra figyel,mikor már nagyon elfelejted a műtűtét,hónapok telnek el,akkor sem szabad ám
40-50 kg nál nagyobbakat emelni .Nekem nem volt problémám műtét után .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!