Mennyire lehet veszélyes ha egész nap csak ülök és alszok hosszú hónapokig?
Figyelt kérdés
Csak akkor kelek fel ha el kell végeznem a dolgom vagy ha kajálnom kell. :(2016. jan. 17. 18:40
11/15 A kérdező kommentje:
2016. jan. 18. 07:04
12/15 anonim válasza:
A lényeg, hogy veszélyes. A mély trombózis kialakulása, majd tüdőembóliához vezethet. (Aminek a túlélési aránya.. 0%..)
13/15 A kérdező kommentje:
Tegnap óta elkezdtem sportolni és jó pár órával kevesebbet ültem és folytatni fogom! Ezzel megelőzhetem ezeket a betegségeket?
2016. jan. 18. 10:09
14/15 anonim válasza:
Igen. Akkor se biztos, hogy lesz bajod, ha ugyanígy folytatod. De az esély sokkal nagyobb. Minden betegséged lehet ezek közül, csak kevesebb eséllyel, hisz nem lesznek olyan tényezők amik jobban elősegíthetik. A sportolás jó. Folytasd. De ha nem is sportolsz rendszeresen. (Gondolom a gép előtt ülsz egész nap). Akkor legalább időközönként állj fel, sétálj kicsit, mozgasd meg a lábadat, tornázz, nyújts. És természetesen igyál sok vizet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!