Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hereviszer tünetei?

Hereviszer tünetei?

Figyelt kérdés
Kialakulhat a jobb herén?
2016. jan. 9. 17:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Jobb oldalon is kialakulhat, de a bal oldalon szokott inkább.

Nekem 2012 óta megvan, de húzom-halasztom a műtétet.

Korábban egyszer már megműtöttek, még 2005-ben, de az elég rossz volt, nem szeretném újra átélni.

2012-ben sajnos kiújult, de viszonylag kordában tudom tartani, mert amikor fájdogál, akkor bekenem lóbalzsammal, ami csökkenti a gyulladást egy időre.

Húzó fájdalom, szúró, feszülő érzés időnként, nekem ilyen panaszokat okoz ez a herevisszér-tágulat.

Persze nem kerülhetem el a műtétet, de olyat nem szeretnék, mint 2005-ben, amikor egy viszonylag nagy vágással operáltak, valami kíméletesebb megoldás lenne jó.

Olvastam róla, hogy a herezacskón keresztül egy metszéssel is megoldható a dolog, bár állítólag az nem biztos, hogy olyan jó eredményeket hoz majd, mint a normál műtét.

De legalább nem kell vele annyit kórházban lenni, és nem lesz olyan rossz felkelni az ágyból, ill. lefeküdni oda vissza...

/42 F/

2016. jan. 9. 17:47
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

Here-visszértágulat (varicokele), here vízsérv (hydrokele)

Varicokele

A herét körülvevő vénás érhálózat kóros kitágulását here-visszértágulatnak nevezzük, amely az esetek nagy részében –anatomiai okokból – a bal oldalon alakul ki. A varicokele a férfi megtermékenyítő képesség romlásának egyik leggyakoribb oka, amely a spermium termelés csökkenésével végső soron akár a here károsodásához is vezethet.

A here-visszértágulat hímivarsejteket károsító hatásának az az oka, hogy a vénák tágulásával romlik a here vérkeringése, ezáltal a here sejtjeinek az oxigénellátása. Emellett a tágult vénákban pangó vér miatt a herét körülvevő szövetek hőmérséklete megnő, ami szintén károsítja a spermium termelést.

A tágult vénák a herezacskón keresztül tapinthatóak, máskor a here körüli húzó fájdalom léphet fel tünetként, mely főleg erőlködés, hosszú ideig tartó állás, vagy autóvezetés során jelentkezik. A varicokele sokszor tünetmentes, de a megtermékenyítő képesség romlása már ekkor is kimutatható spermium analízissel ill. speciális, az ivarsejtek strukturális és funkcionális állapotát mérő un. HBA vizsgálattal.

A visszértágulat kezelésében a műtéti megoldások váltak be a leginkább, napjainkban úgynevezett laparoscopos megoldással, vagy microsebészeti módszerrel végzik. A nyílt műtét alternatívája rövid kórházi befekvéssel, kis műtéti sebzéssel elvégezhető, melynek során a tágult vénák lekötéssel, vagy klipekkel kiiktathatók a keringésből. A beavatkozás után a tágult vénák helyett már csak ép vénák szállítják a vért, ezért a herék keringése javul, ezáltal a megtermékenyítő képesség is javítható. A műtét eredményességének növelésére a hímivarsejtek érésében hasznos kiegészítők több hónap át tartó alkalmazása is javasolt

Hydrokele

Here vízsérv akkor alakul ki, ha a herét körülvevő burkok

között folyadék szaporodik fel.

A hyrdokele mindkét oldalon előfordulhat, fő tünete a here – akár a mozgást is akadályozó – feszes, fájdalmatlan duzzanata. A tünetek alapján a betegség nehezen különíthető el a daganatoktól, heresérvtől és gyulladásoktól, amelyek ugyancsak here duzzanattal járnak. A kór diagnózisa urológiai vizsgálattal, ultrahangvizsgálattal állítható fel egyértelműen.

A here vízsérv terápiájában a folyadék tűvel való leszívása csak átmeneti megoldást nyújt, mivel a legtöbb esetben a hereburkok újratöltődnek folyadékkal. Nyílt műtéttel viszont a folyadék, ill. a folyadékot tartalmazó hereburok eltávolítható. A műtét eredményei jók, a műtét után rövid időn belül megszűnnek a panaszok

A kialakulásának oka sok esetben nem ismert, szerepet játszhat benne a mellékhere gyulladása, vagy sérülése, illetve a herét ért tompa ütés (sokszor sportsérülés

2016. jan. 9. 18:34
 3/15 anonim ***** válasza:

0 pontozó látom itt jártál ,és értékelted az "okos" agyaddal azt,amit orvosok leírtak .Itt látni miért jársz ide

A te válaszod viszont nem olvasható itt,igaz ennél jobb nem is lehetne .Akkor miről is beszélünk !

2016. jan. 10. 08:31
 4/15 A kérdező kommentje:
Első. Hereden erzel valamit , melyik részén szokot fájni?
2016. jan. 10. 11:15
 5/15 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Igen néha ott is szoktam érezni, olyankor az egész herezacskóm mintha égne, ha hozzáérek fáj.

De ha bekenem ott is lóbalzsammal, akkor rövidesen enyhül a gyulladás azon a helyen is.

2016. jan. 10. 13:45
 6/15 A kérdező kommentje:
És derék tájon ?
2016. jan. 10. 14:00
 7/15 A kérdező kommentje:
Here meret változás?
2016. jan. 10. 14:02
 8/15 A kérdező kommentje:
És körülbelül milyen vastag a tagulat
2016. jan. 10. 16:14
 9/15 anonim ***** válasza:

A derékfájás nekem már korábbról megvan alapból sajnos, a here nagyságán nem vettem észre változást.

Először minimális elváltozást diagnosztizáltak nálam, aztán a kontrollon már előrehaladottabbat, de húzom-halasztom a dolgot... :S

2016. jan. 10. 17:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Kb. Milyen vastag a viszer?
2016. jan. 10. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!