Fitymaszűkület - felfújódással - csecsemőkorban Erre csak a műtét lehet a megoldás?
Kisfiamnak (4 hónapos), olyan erőteljes a fitymaszűkülete, hogy a legtöbb vizeletürítéskor felfúvódik az egész fütyije, konkrétan nekem kell olyankor kinyomkodni belőle a vizeletet.
Több kontrollon voltunk már, igazából nem is a fityma van leszűkülve, hanem befelé van fordulva a bőr, ez okozza a szűkületet. Legutóbb ki lett fordítva neki a bőr, de mire hazaértünk, ugyanúgy megint meg volt telve a fityma és a körülötte lévő terület is vizelettel.
Azt mondta a kezelőorvos, hogy ezután nem tud mit tenni, marad a műtét, vagyis a körülmetélés.
Én ettől nagyon félek.
Mivel tudom, hogy még sokat változik a fütyi is (eleve alig van benne a fitymában, kicsit fel van még húzódva neki a szeméremdomb "husis részébe", én attól tartok leginkább, hogy esetleg valami komolyabb gyulladás alakul ott ki bent, és akár veseelégtelenség is kialakulhat.
Nem tudom ez a "kinyomkodós" módszer meddig mehetne, amivel lehetne húzni az időt egy kicsit.
Tapasztalatok érdekelnének, volt-e egyáltalán valaki hasonló helyzetben? Mit tudnék még tenni, hogy a műtétet elkerüljük? (napi 3x kamillás ülőfürdőt csinálok neki, közben picit húzogatom neki a fütyit vagyis inkább belenyomom a fütyit a fitymába) :(
Több orvost keress fel,akár magán uton is,nem biztos hogy teljesen lehet rêszlegesen kellene metélni,tehát csak picit kell lecsípenteni a fitymából vagy van olyan orvos aki más eljárással is tudna segíteni.
Több orvosi véleményt kérj ki.
A fityma nagyon óvatosan tágítható és valószínűleg fog is, minden erőszak nélkül segítsetek neki ebben. A letapadással úgy látom már nem lesz bajotok :)
A teljes körülmetélés teljesen felesleges, a fityma nyílásának megfontolt átszabása viszont segíthet. Kérjétek ki más orvos véleményét is!
Remélem van eszed és jól utána nézel mielőtt döntenél,több orvos véleményét kikéred..
A 67 és 48%-ossal vigyázz ők nagyon enyhe fitymaszűkületnél is ahol kenőcs elég volt még gyerekeket is metélésre buzdítottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!