1 hónapja műtöttek here varrocitásal, és fáj a herém ha hozzá érek, mit csináljak vele? Elmenjek vissza a dokihoz? Vagy ez természetes hogy még fáj
Hali!
Kérdés, hogy mennyire fáj?
_ Milyen jellegű fájdalom ez, amit érzel? A fájdalom mennyit csökkent a műtét óta? Ugyanúgy fáj-e mint műtét előtt vagy utána X nappal... vagy mihez le7ne viszonyítani ezt? (A fájdalom erőssége és a jellege érdekelne)
_ Hogy érzed? Forró/Meleg-e a műtött, esetleg mindkét heréd?
_ Az orvos milyen utasításokat adott műtét után? Milyen teendőid vannak? Ezeket maradéktalanul betartottad-e?
_ Heréidet a műtét után felpolcoltad, hűtötted, jegelted?
Nekem nem volt ilyen műtétem, azonban nem tartom helyénvalónak ill. normálisnak, hogy egy hónap után is fáj még, úgyhogy sztem minél hamarabb menj vissza vizitre a műtőorvosodhoz! Ha tovább vársz sztem rosszabb lesz, de ez az én véleményem!
Üdv: EE
Nekem volt 1991-ben ilyen műtétem, azóta sem tökéletes.
Ha hosszan tartó merevedésem van, akkor megfájdul.
Viszont annyit azért hadd említsek meg, hogy azóta csak a fecske alsót viselem el, ami tartja a zacsit, no meg a golyókat.
Boxer viselése alatt, ha szabadon lógnak nap végére nem fáj ugyan, de kellemetlen érzésem van.
Tanácsolom, menj vissza, míg nem késő.
Sajnos a baráti körömben is van egy srác,a kinek ilyen műtétje volt, neki is voltak gondjai.
Azóta meg lett ismételten műtve, annyi különbséggel, hogy igaz helyreállító műtét volt 50% eséllyel indulhat családalapítás terén.
Magyarán el.kurták neki.
Azt jól teszed! Majd számolj be, dokinál mi volt, kell-e újraműteni!?
Engem az lep meg, hogy nemrég, mikor egyik barimat műtötték, rengeteg kortárs fiatal srácot láttam, akiknek zömét vmi hereproblémával (heresérv, herevisszérsérv, herevízsérv... haddnefolytassam...) műtöttek, 70%-ban fiatal.
Elmondjátok mindketten, hogy a műtét időpontjában, ki hányéves volt, ill. utolsónak is az említett társa? Csak úgy puszta kíváncsiságból.
Üdv: EE
Pluszban még, íme egy korábbi eset, hátha áttanulmányoznád.
Sztem érdemes lenne...:
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__6..
EE
tegnapelőtt 10:09 Vagyok.
Én 20 éves voltam akkor, rögtön katonaság után. Nekem a seregben kezdődött leszerelés előtt tanácsolták is, hogy a katonai korházban csináltassam meg, de én akkor azt mondtam, hogy majd kint civilként megcsináltatom.
@ Kérdezőnek
Értem.
Akkor borogasd, ha fáj, azt javaslom polcold fel éjszakára, ha van bnő, akkor akár ő is felpolcol6ja... O.o
Amúgy a korodra már az előbb is rákérdeztem, azt viszont nem említetted egy szóval se, hogy strapálod magad...
Mit edzel?
@ 10:09-esnek
A katonaságban akkoriban milyen orvosi vizsgálatot végeztek és milyen időközönként? Hogy zajlott és mit mennyire részletesen vizsgáltak? Ekkor derült ki a társaddal együtt mindkettőtöknek, hogy herevisszsérve van? Kötelező kivizsgáláson derült ki, vagy már nem bírtátok tovább inkább önként mentetek be a dokihoz?
A társadat ott műtötték meg? Ő is 20 volt akkor? Mit csináltak vele, hogy "elkúrták" és azután ill. a "helyreállító" műtét óta hogy van? Nála miben nyílvánult meg az, hogy "elkúrták"?
@ MINDKETTŐTÖKNEK:
Meséljetek már egy kicsit a saját műtétetekről!
_ Hogyan éltétek meg az egészet? Mire emlékeztek belőle?
_ Orvos milyen volt veletek? Mi előzte meg az ő diagnózisát? (Tehát mielőtt még kiderült volna, hogy ez a bajotok, mikor vettétek észre, hogy van vmi gebasz odalent, és milyen tüneteket vettetek észre magatokon?)
_ Ki mennyire rettegett előtte ill. mennyire voltatok ébren műtét alatt? Altatás vagy érzéstelenítés volt? Ha utóbbi, ki mire gondolt közben?
_ Műtét után mennyi idő után tudtatok már pl. normálisan végezni saját dolgotokat, és mikor mire hogy viselkedett a műtés helye és tárgya?
_ Mennyi idő múlva lehet(ett) elkezdeni a nemi életet élni kézzel/csajjal?
ill.
Magatokat azelőtt ill. azóta is rendszeresen önvizsgáljátok?
Érdekelnek a válaszok... :-)
Köszi előre is, ha elmondjátok! :-)
EE
19 éves vagyok. Tehát az egész úgy kezdődött hogy mennem kellett kötelező urulógiai vizsgálatra, és ott mondta az orvos hogy viszér tágulat van a herémbe. Előtte nem fájt soha, tehát én magamtól észre se vettem. Aztán mondta az orvos hogy ajánlatos megműteni mert gondot okozhat család alapításkor, én gondoltam egyet és elmentem kértem időpontot. 2 és fél napig feküdtem be a kórházba, 2. nap műtöttek meg. Gerincbe kaptam érzéstelenítőt, semmit nem éreztem a műtétből. Az éjszaka kicsit rossz volt, nem tudtam aludni. Pár napig csak tapadós boxert hordhattam, vagy különben beduzzadt volna a tököm. Röviden ennyi.
Amúgy meg nem strapáltam halálra magam, csak csinálgattam itthon pár fekvőtámaszt, meg elmentem a haverokkal bunyózni, mi úgy hívjuk hogy szabad harc, afféle önvédelmi izét gyakorlunk egymáson :D
engem lumbáltak, vagyis gerincbe kaptam az érzéstelenítőt, 1 perc alatt deréktól lefele lezsibbadtam. A műtéttől egyáltalán nem féltem, annál inkább attól hogy megugrok szúrás közbe és akkor le is bénulhattam volna totál, de semmi ilyen nem történt :F
Műtét közbe beszélgettem az ápolókkal, jófejek voltak, elmondták hogy mire számíthatok a következő pár napban.
Mondták hogy a műtét után a lumbálás miatt csak vízszintesen feküdhetek. Másnap én délelőtt ugye haza mentem, és az volt nálam a mellékhatása hogy fájt nagyon a fejem, és fél óránál tovább nem bírtam állni, lekellett pihennem az ágyba, mert ha vízszintesen feküdtem akkor nem fájt a fejem :D szar volt az a pár nap, de túl lehetett élni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!