Lágyéksérvről tapasztalat? Mekkora heg marad és hol?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Jövőhéten lesz a lágyéksérv műtétem. Nem szeretném ha a heg mások számára is látható legyen akár egy rövidnadrágban a strandon. Akinek már volt ilyen műtéte nektek mekkora heg keletkezett illetve hol? Gatya vonal alatt?
A műtét milyen volt? Utána egyből hazamehettetek még aznap, vagy egy napig bent tartottak? Ugye nem katétereztek meg titeket?
Én most 57 éves vagyok. Elég távoliak az emlékeim, de amit tudok, azt leírom. Engem nem altattak, hanem helyi érzéstelenítéssel műtöttek. Utána legalább 1 hétig még bent kellett feküdni. Bedagadt a herém,akkora volt,mint az öklöm, azt jegelték, de 2 nap alatt elmúlt. 5 nap után mehettem haza, de még nagyon nehezemre esett a járás. A seb olyan 5-7 centi, takarja a gatya. Lett azóta nagyobb mivel a hasam teljes hosszában felvágták vastagbélrák miatt. Sokkal nehezebb volt a talpra állás, kb kétszer annyi idő után bírtam járni a nagy seb ellenére. Katétert csak ez utóbbinál kaptam, mert akkor csak a 3. napon állítottak talpra. Az első nap még az oldalamra fordulni sem tudtam, gondolom ezért volt benn a katéter.
2015. aug. 30. 16:14
2/4 anonim válasza:
Nem tudom az 1 est melyik kórházban műtötték,és melyik évszázadban .
Engem is már kb 13 éve műtöttek ,laparoszkópos technikával .Ami annyit jelent,köldök magasságában volt kb 3 x 1.5cm bemetszésem vizszintesen egymástól kb 3 cm re .Itt nyomták be kamerát ,szerszámokat ,és a hálót is,amit a hasfalhoz varrtak .
Altatásban volt,kb 1-5 órás műtét.A 4.napon már adott ki a kórház.2 hét múlva már dolgoztam is ,csak emelnem nem szabadott .Már a helyét sem találom.
2015. aug. 30. 19:24
3/4 anonim válasza:
Mivel nálam 2 nappal tolódott a műtét,és attól fogva csak folyadékot ittam ,még beöntés sem volt.Katéter meg szóba sem jött.
előző
2015. aug. 30. 19:26
4/4 anonim válasza:
Csak, hogy pontosítsak: 1978-ban 21 éves koromban műtöttek, és az is igaz, hogy az a kórház már nem létezik. A fő kérdésekre a válasz attól nem sokat változott: A heg nem látszik a hajlatban van, nem volt katéterezés, a herék bedagadása nem tudom, mennyire tipikus, de nem károsodott, és a sérv sem jött többé elő. Laparoszkópos beavatkozás után bizonyára könnyebb felkelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!