Baj lehet a vérnyomásommal?
113/68 pulzus 132
Most mértem először vérnyomást mert fájt a fejem. Tudni kell, nagyon meg tudok ilyedni, és ha orvost/kórházat látok vagy arról hallok, nagyon felmegy a pulzusom... Most, így 5 perccel mérés után érzem, hogy normális... 60 körül van (rajta tartottam a kezem és számoltam 1 percig) ez most jó vagy rossz?
Mi az a 113/68? Az veszélyes? Elmagyarázná valaki? Ha többet mérném, valószínűleg alacsonyabb pulzus lenne, még egyszer mondom, előtte és utánna is alacsony lett :)
A 113/68 még elmegy,nekem is szokott hasonló lenni,.Úgy tudom 140/90 a jó felső határa.De a 132-es pulzus nagyon sok.Persze ha
a futás vagy lépcsőzés után mérted,akkor természetes.A 65-70 pulzus jó.Vérnyomást mindig legalább 5 perc pihenés után kell mérni,nyugalmi állapotban!Melegben alacsonyabb,hidegfrontkor mindig magasabb!
Nyugodt állapotban mérjél vérnyomás t,és akkor kérdezzél .
Igy a válaszok megtévesztők lehetnek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!