Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Baj lehet a vérnyomásommal?

Baj lehet a vérnyomásommal?

Figyelt kérdés

113/68 pulzus 132

Most mértem először vérnyomást mert fájt a fejem. Tudni kell, nagyon meg tudok ilyedni, és ha orvost/kórházat látok vagy arról hallok, nagyon felmegy a pulzusom... Most, így 5 perccel mérés után érzem, hogy normális... 60 körül van (rajta tartottam a kezem és számoltam 1 percig) ez most jó vagy rossz?

Mi az a 113/68? Az veszélyes? Elmagyarázná valaki? Ha többet mérném, valószínűleg alacsonyabb pulzus lenne, még egyszer mondom, előtte és utánna is alacsony lett :)

2015. aug. 19. 15:23
 1/5 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, hogy F/16... Illetve kiskoromban volt szívritmuszavarom, de "állítólag" kinőttem.
2015. aug. 19. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:

A 113/68 még elmegy,nekem is szokott hasonló lenni,.Úgy tudom 140/90 a jó felső határa.De a 132-es pulzus nagyon sok.Persze ha

a futás vagy lépcsőzés után mérted,akkor természetes.A 65-70 pulzus jó.Vérnyomást mindig legalább 5 perc pihenés után kell mérni,nyugalmi állapotban!Melegben alacsonyabb,hidegfrontkor mindig magasabb!

2015. aug. 19. 15:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Lépcső után mértem egyből, izgalommal. Akkor azért lehetett magas...
2015. aug. 19. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor mindenkinek magasabb.De azért mérd naponta egy ideig és írd fel.Ha tartósan 150/90 felett van,akkor kell rá odafigyelni vagy ha nagyon alacsony,de mindig nyugalmi állapotban mérd.Figyeld a pulzust is,50-100 között jó,úgy tudom,de a neten nézz utána.
2015. aug. 19. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyugodt állapotban mérjél vérnyomás t,és akkor kérdezzél .

Igy a válaszok megtévesztők lehetnek .

2015. aug. 19. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!