Prosztata rákot túlélni? Milyen esélyekkel?
Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 09:43
1/8 anonim válasza:
Minden típusu rákfajtánál és nem csak a prosztata ráknál bízni kell és harcolni a végtelenségig. Nem szabad soha feladni!Édesapám sztómás, hat éve műtötték végbélrákkal. Kapott kemót, rendszeresen jár ellenőrzésekre. És még közöttünk van!
2/8 anonim válasza:
Esélyeket nem tudok mondani, egy embert ismerek, akinek volt. Őt két vagy három alkalommal műtötték, de a kemot elutasította, mindez vagy 8-9 évvel ezelőtt. Azóta is él és jól van.
3/8 anonim válasza:
Anything is Possible!!azaz minden lehetséges,ha akarod
4/8 anonim válasza:
Egy ismerősöm a hatvanon túl is küzdött meg a betegséggel. Nagyon sokat járt utána, hogy mit lehet csinálni. Magyarországon nem sok jót mondtak neki, de nem adta fel. Külföldön keresett egy orvost (a TB támogatja), és ott túlesett a műtéten, majd már itthon végigcsinálta a maradék gyógyszeres kezelést. Ennek már több éve, és azóta sincs semmi baja.
5/8 anonim válasza:
könnyen túl lehet élni,ha a psa nem több,mint 20-22, én is túléltem csak sajnos sokáig deszpreszióba estem ezt nehezebb,mint a prosztatarákot nekem 17 volt a psa -m ugy vették ki,hogy nem kellett semmi gyógyszer sem kemo amig a burkot át nem töri könnyen megoldható sok ismerősömnek volt ki ezt ki azt választotta,de mindenki kigyógyult én is már 6 éve van aki több . ne félj az urológia klinikán voltam értik már csak rutin műtét semmi szövődményem nincs csak andó nem jön,mivel az andóhólyagokat is eltávolítsák kb 2 órás műtét ne félj.a lényeg az,
6/8 anonim válasza:
A prosztatarák az esetek elég nagy részében gyógyítható. A különböző rák-típusok között az egyik legkevésbé veszélyes.
7/8 anonim válasza:
szerintem majdnem minden esetben gyógyítható,csak abban az esetben nem ha nagyon túl előre haladott állapotban van .Nekem sok ismerősöm van akinek ez volt mindenki teljesen felépült pedig közel 8-10 éve volt .most már meg külonben is rutinműtétnek számít én is 6 évvel ezelőtt voltam benne.de kigyógyultam már vágás nélkűl is megcsinálják esetleges szövődménye vizelet cseppegés de nekem az sem vagy impotencia
8/8 anonim válasza:
A prosztatarák halálos betegség. Vagyis előbb utóbb kiújul, szóródik és végzetes. DE szerencsére hormonfüggő, vagyis hormonokkal sokáig kordában tartható, citosztatikumokra és sugárkezelésre is jól reagál. Az átlagos túlélési idő ma már 5-7 év, de ennél sokkal hosszabb is lehet. Szerencsés esetben, ma már gyakorta az is előfordul, hogy a beteg nem éli meg a daganat kiújulását, mert időközben 85 éves lesz és egyéb okból eltávozik. A prosztatarák tehát halálos, de egyátalán nem mindegy, hogy mennyi idő után és milyen körülmények között, mennyi szenvedés mellett. A nem túl agresszív, korai stádiumban felismert, jól kezelhető és jól kezelt prosztatarákos beteg tehát szép öregkort megélhet, viszonylag jó életminőség mellett. Az orvostudomány ezt tudta elérni ezen a téren, és ez nagyon nagy eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!