Van lehetőség utólagos növekedési hormonvizsgálatra?
A helyedben inkább pszichológust keresnék fel.
Ez nem cikizés, ez jótanács.
A szüleid magassága alapján "genetikailag" teljesen normális a magasságod, ha gyerekkorodban orvosi kalkulációt kértek volna a magasságodra, akkor is kb 165-170 centis sávot lőttek volna be, a súlyoddal viszont probléma van, egy + 10 kilót nem ártana felszedned.
Ha rendszeresen sportolsz, akkor még ennyi idősen is van esélyed pár centi növekedésre, mert elfőfordulhat, hogy a férfiaknál a növekedés 28-30 éves korig is kitolódhat. Intenzív sportolásnál az agyalapi mirigy növekedési hormont termel, ez elősegíthet egy kis növekedést, főleg, hogy a növekedési zónák se biztos, hogy teljesen lezárultak. Láttam egy dokumentumfilmet, ahol egy gyereknövésű kínairól 25 éves korában megállapították, hogy nem zárultak le a növekedési zónái, igaz az ő esete speciális volt, mert a "genetikája" gyerektestbe zárta és így 25 évesen is gyereknek nézett ki és nem fejlődött.
6. vagyok:
A növekedési zónákat egy egyszerű röngtennel fel lehet térképezni, feltételezem, hogy a radiológiára kell beutalót kérni ez ügyben.
A sport részéhéz: a futást és a kosárlabdát tudom ajánlani, mindkettő igazán hasznos és elősegítheti a növekedést. Angol tudományos cikkben olvastam, hogy egy intenzív futás után elvégzett nyújtás még lezáródott növekedési zónákat is képes átmenetileg, rövid időre megnyitni és fontos, hogy közvetlenül a sporttevékenység után végezzék a nyújtást max fél órán belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!