Körülbelül 1 hete történt meccsen. Hazaértem és akkor nagyon elkezdett fájni a hátam nem tudtam miért és igy ment máig mikor oriásian elkezdett fájni a vesémnél mind2 oldalt és érzem hogy görcsöl is. Igazából most kezdett el 1órája kb. mi lehet? .
de mi történt a meccsen?
Azt nem irtad.
ha megütötted megrugtak lehet komolyabb sérülés is.
ha nem akkor lehet hogy vesemedence gyulladás.
menj dokihoz.
Ha Vesekő miatt lenne, lehet már az SBO-ra mentél volna és nem ide írsz, mert az iszonyatos fájdalmat ad és általába nem egyszerre kezdődik mind két vesénél, hanem az egyik oldalt. A vesekő azért fáj mert az ureterbe elakad (Hólyag és vese közötti vezeték) így a vesekő elállja a vizelet útját és felhalmozodik az ureter kicsit feldagad azona részen (úgy képzeld el mintha a slagból engednéd a vizet és egy részen befogod akkor a víz felgyülemlik és ott kidagad tudod) Emiatt fáj iszonyatosan a vesekő ez akut dolog és kezelést igényel. Ha a vesében van a vesekő ott nem okoz különösebben akkora nagy fájdalmat, persze fájhat ott is, de nem annyira, mintha elakadt volna. Azt az érzést senkinek nem kívánom. Nekem volt sajnos. A géphez sem tudtam leülni. 5 perc utána azonnal vittek be a sürgősségire, hogy mi fene van.
Felfázásnál nincs ilyen tünet, úgyhogy biztos nem fáztál fel. Ott a pisiléssel is lennének gondok. A vesekőnél inkább oldalt fáj nagyon nem hátul elől meg görcsős érzés nagyon. Hátul akkor fáj jobban ha meg kopogtatják a vesédnél. Szóval nem a hát hanem a derék fáj hátulról előre. Az is lehetséges, hogy egyik oldalt van probléma vagy kisugárzik. Vagy szimplán egy ideg fájhat. Ha nagyon nagyon fáj el kéne menni a sürgősségire mi hamarabb, hogy legalább egy röntgen csináljanak és úgy kiderül-e hogy kő vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!