Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan kezdjem el a borotválko...

Hogyan kezdjem el a borotválkozást?

Figyelt kérdés
Úgy érzem itt az idő, de semmit nem tudok arról, hogy miként fogjak hozzá és hogy hogyan kell helyesen csinálni ezt. Valaki esetleg mesélne nekem a folyamatról? Miket szerezzek be hozzá? Az eszközök vásárlásánál mire figyeljek? Szeretném, ha az arcom tökéletesen sima lenne; szőrszál- és pattogásmentes. Miután elkezdtem, milyen gyakorisággal volna szükséges újból leborotválnom az arcom, ha szeretném, hogy továbbra se legyen kicsit se szőrös, borostás? 16f

2015. febr. 19. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem elsőnek egy sima eldobható borotva is megteszi. ha nincs otthon borotva habod akkor melegvízzel mosd le az arcod,illetve a borotvát áztasd folyamatosan.

aztán óvatosa,de határozott mozdulatokkal lekapod amit le kell.

2015. febr. 19. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha megengedheted magadnak, akkor inkább cserélhető pengéset vegyél! Ezek drágább, de jobb borotvák.

Használj habot! Borotválkozás után pedig valamilyen fertőtlenítő/bőrnyugtató afterhave-et vagy gélt.

Ne kapkodj és ne nyomd rá a bőrödre túl erősen a borotvát!

Borotválkozz a szőr növekedésével megegyező irányba (Így nem lesz annyira sima az arcod , de elkerülheted a bőrirritációt, szőrbenövést)!

A gyakoriságát neked kell majd eldönteni (ez mindenkinél más).

A pattanásosságot úgy tudod megelőzni, ha nagyon ügyelsz a higiéniára (arcmosás, tiszta borotva, fertőtlenítés)!

2015. febr. 19. 20:01
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
Ahogy az 1 es írta,vegyél eldobható borotvát.Majd akkor használj jobb márkákat,ha szűkség lesz rá.A pattanásokat kivédeni nem lehet,csak kezelni.Majd az az időszak is eljön ,mikor már nem lesznek .Ezt nem csak a borotválkozás okozza.
2015. febr. 19. 20:13
 4/6 A kérdező kommentje:
És mire ügyeljek? Hogyan kerülhetem el a vágási sérüléseket? A nyakamnál is ugyanolyan határozott mozdulatokkal szedjem? Az első alkalom után, átlagosan mennyi idő telik el mire elkezd kinőni újra? Az elsőnél már használjak aftershave-et? Tehetek annak érdekében bármit, hogy ne erősödjön meg a szőr? Az arcom maradhat ugyanolyan puha, mintha még el sem kezdtem volna?
2015. febr. 21. 18:27
 5/6 anonim ***** válasza:

A sérüléseket úgy kerülheted el, ha nem kapkodsz! Lassan és óvatosan csináld!

Már az első után is használhatsz aftershave-et, mert az fertőtlenít!

Hogy milyen gyorsan nő vissza, az mindenkinél más. Néhány napon belül.

Az arcodon és a tested többi részén a szőr a hormonok hatására erősödik meg és nem azért, mert borotválod! Az erőssége csak a genetikádon múlik.

2015. febr. 21. 19:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat, megy a zöld kéz.
2015. febr. 21. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!