Ilyen mellékhatásnál abba kellene hagyni a gyógyszer szedését?
Az augmentin tájékoztatóűban: Állapotok, amelyekre figyelnie kell
Allergiás reakciók:
• bőrkiütés,
• érgyulladás (vaszkulitisz) , amely a bőrön vörös vagy bíborszínű kitüremkedő foltok formájában jelentkezik, de előfordulhat a test más részein is,
• láz, ízületi fájdalmak, nyirokcsomó-duzzanat a nyak, a hónalj- és a lágyék környékén,
• az arc-, vagy az ajkak duzzanata (angioödéma), ami légzési nehézséget okozhat,
• eszméletvesztés.
Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezek közül a tünetek közül bármelyiket észleli. Ilyen esetben hagyja abba az Augmentin szedését!
Szerintem canesten ha 3 napon belül nem javul akkor doki (bár ilyet még nem láttam/hallottam férfiaknál gondolom elég ritka de mivel nekem hüvelygombám vol tőle nem elképzelhettelen)
A mellékhatásokban szerepel hajlatokban előforduló gombásodás ,a nemi szerveken viszketés .Ha nem szeded tovább
ahogy ürül ki szervezetből a gyógyszer hatása ugy múlik is el .Nem egy olcsó gyógyszer,hogy csak úgy eldobjuk.
Jegyezd meg a nevét ,és többet ilyet ne irjon fel doki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!