Mi a véleményetek a tökmagolajról, használta e már valaki?
Egészségügyi hatásait nem ismerem, de az biztos, hogy nagyon finom dolog. Stájerországban nagyon szeretik, szinte bármit esznek azzal (jó, a császármorzsát nem :)), én Graz-ban az őstermelői piacon vettem egy üveggel két éve, és még azóta is kitart. Magyarországon úgy tudom leginkább az Őrségben használják és készítik.
Salátákhoz nagyon ajánlom.
Prosztata problémára tökéletes!!
(A legnevesebb gyógyszerkészítménynek is az az alapja.)
Azokon a vidékeken, ahol tökmagolajat használnak, statisztikailag kevesebb a prosztata bajok száma.
De egészségügyi célokra jobb a hidegen sajtolt tökmagolaj hidegen történő felhasználása. Én például kedvelem zsír, margarin vagy vaj helyett, kenyérre. Illetve saláta-vagdalékokra is szoktam önteni. Ezen felhasználási módoknál praktikus, ha valaki már előtte szerette a tökmagot. :)
De rántottát készíteni is nagyon jó, csak akkor a telítetlen zsírsavak tönkremennek benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!