Here eltávolításnál mindig raknak be protézist vagyis műherét?
Teljesen mindegy, hogy miért távolítják el.
Egyébként nem foglalkoznak alapból hereimplantátummal csak, ha igény van rá. A Tb támogat bizonyos eseteket, de én sem éltem a lehetőséggel. Elég volt egy hereműtét nem akarok mégegyet az implantátum miatt. Én elvagyok egy herével az implantátum csak esztétikai dolog engem nem zavar, feleségemet sem, mások véleményét meg vastagon leszarom. Örülök, hogy élek egy hererák után...
Akkor olvass utána. Mint fentebb említettem az én betegségem elhiheted, hogy utánajártam.
Ha valaki hereprotézist szeretne, az OEP támogatja a műtétet és a protézist is, de csak bizonyos kórházakban lehet elvégeztetni a műtétet.
• Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ
• Szegedi Tudományegyetem Szent-györgyi Albert Klinikai Központ
• Debreceni Egyetem, Orvos és Egészségtudományi Centrum
• Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
• Magyrországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza
• Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet
• Országos Onkológiai Intézet.
2,4 válaszolónak igaza van.
'Az OEP korlátozott számban, centrumokban finanszírozza a szilikon hereprotézist. Az implantátumnak csak kozmetikai szerepe van, azonban minden betegnek fel kellene ajánlani(...)
Természetesen a beteget tájékoztatni kell az implantátum veszélyeiről is: fertőződés, idegentest-reakció..."
/Forrás: Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja
A here daganatok ellátásáról/
A már felsorolt intézmények az oep honlapján is megtalálhatók:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!