Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületre milyen...

Fitymaszűkületre milyen testápoló a legideálisabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma voltam urológusnál fitymaszűkület miatt. Hátra tudom húzni a bőrt, de merev állapotban kissé nehézkesen megy, szorítja a makkomat. (Lankadt állapotban is kissé rászorít amikor húzom hátra, de akkor egyáltalán nem zavaró módon)

Az orvos azt javasolta, hogy testápolóval kenegessem és ha nem segít, akkor körül kell metélni (amit nagyon nem szeretnék)

Az lenne a kérdésem, hogy nektek mi a tapasztalatotok, melyik testápoló a legideálisabb ilyen esetben?

Az orvos csak annyit mondott, hogy arra figyeljek, hogy ne olyat használjak, ami csíp, de gondolom azért vannak bizonyos márkájúak, amik jobban beválnak.

Köszönöm előre is a válaszotokat!

2014. dec. 17. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Jobb lett volna ha doki stereoidos kenőcsöt irt volna fel .
2014. dec. 17. 20:25
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
nos próbáld a niveát ki, vagy bármelyik testápolót szerintem.. majd úgyis bejön valamelyik :)
2014. dec. 17. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Állítólag a körömvirág-krém az jó rá. Legalábbis a Treben-féle fűben-fában-orvosság könyvben az van, hogy a körömvirág hatóanyaga. Testápoló nem tudom létezik-e ilyen.
2014. dec. 18. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

A testápoló max annyiban segít, hogy síkosabb lesz a bőr tőle és ezért könnyebben mozog. Konkrétan az enyhe fitymaszűkületeden viszont semmit nem fog segíteni és a doki ez alapján nem tűnik igazán kompetensnek.

A te helyzetedben körülmetélést ajánlani kb. olyan mint benőtt körömre lábujjamputációt: vagyis ágyúval lőne verébre.

És igen, valami szteroidos kencét kellett volna ajánlania, pl. olyat ami betamethasone-t tartalmaz.

2014. dec. 18. 21:07
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

szteroidos kenőcsöt kellene rá venned.

És tornáztatnod meleg vízben minden nap a fitymád hogy táguljon,óvatosan hátra kell húzkodni,ha merev a péniszed akkor is folytatni.Ha szerencsés vagy akkor pár hét alatt javulást vehetsz észre akár.(könnyebben megy hátra a fityma)

Ha a fitymád ernyedt és merev állapotban is a makk mögé megy de kicsit feszül akkor nem kell meténi,csak igen durva szűkület esetében.Vigyázz mert sok orvos metélés mániás és ha kell ha nem metélne.

Fityma plasztika és a bemetszés is létezik,utóbbinál a fitymán ejtenek a pénisz alján vágást és lazítanak a fitymán,tehát nem vágják le a makkot fedő fitymát.

Az orvossal közöld is hogy a fitymád szeretnéd megmenteni és a metélést elkerülni!Vigyázz a metéléssel mert igen sok idő mire meggyógyul(4-6 hét és az első 2-3 hét durva,a seb vérzik,gennyesedik és bizony a napi többszöri kötözést meg kell oldani akár suliba,akár munkahelyen is,jobb szünidőre időzíteni a műtétet, háziorvossal 1 hetet lehet kiíratni táppénzre) és sok kellemetlenséggel jár!

NÉzz nagyon utána a lehetőségeidnek

2014. dec. 19. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem segítene a krém akkor akár keress már orvost és ott is ha megvizsgált és elmondta a kezelési javaslatát mond meg hogy metélést nem szeretnél.
2014. dec. 19. 20:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat (azoknak is, akik privátban írtak)!

Kipróbálom majd az összes javaslatot.

Ezt a szteroidos krémet többen javasoltátok, meg utána is néztem, a doki is nyugodtan felírhatta volna, ha már majdnem 3 órát vártam, hogy sorra kerüljek :D

Ilyen kenőcsöt csak vénnyel lehet kiváltani? (én csak olyat találtam interneten)

Egyébként ismer valaki Budapesten más urológust, aki ebben a témában járatosabb, segítőkészebb? Az elmondott módszerek alapján akinél én voltam, inkább csak hamar túl akart már lenni az aznapi műszakon.

Meg most én is utánaolvastam, hogy nem is csak körülmetéléssel, hanem kisebb mértékű beavatkozással is kezelhető a dolog. (Persze ahogy olvastam, azoknál megvan az esélye, hogy ismételten kialakuljon, de legalább nem kell az egészet eltávolítani, mert arról meg én is sok negatív tapasztalatot olvastam)

2014. dec. 19. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!