Inkontinenciának számít, ha frissen, pisilés után - de akkor is csak néha - hirtelen/nagy mozdulatoktól becsepeg pár csepp?
30 éves vagyok, de már kb. általános iskolás koromban is megvolt ez a "jelenség". Ha mondjuk pisilnem kell, akkor simán tudom tartani, amíg a WC-hez elérek. Tehát bepisilni soha nem szoktam. Viszont ha kiengedtem, akkor utána elég sokszor van olyan, hogy miután elraktam a farkincámat és megyek tovább tenni a dolgaimat, ha egy nagyobb mozdulatot teszek /leguggolok, lehajolok, leülök, felállok, sétálok, futok, stb./, akkor megindul pár csepp... Nem feltétlen mindig, de sokszor előfordul. Ugyanakkor az is érdekes, hogy a pisilés után kb. negyed-/fél órával elmúlik. Tehát akkor már nem lesz olyan érzésem /és ekkor már valóban nem is történik meg a "baleset"/, hogy egy nagyobb mozdulatsortól kicsöpögne a maradékpár csepp.
Viszont mindez KIZÁRÓLAG pisilás után van, egyébként nem jellemző. Kell ennek tulajdonítanom valami jelentőséget? Ha igen, a háziorvosnak panaszoljam el és ő majd ad beutalót, ahová kell? Vagy nem olyan komoly probléma ez? Köszönöm előre a válaszokat!
30/F
Nem vagy vele egyedül, több ismerősömnek is van ilyen, mivel már kibeszéltem velük ezt az irritáló jelenséget. Elég idegesítő tud lenni, főleg ha iskolában első és második óra közti szünetben történik, és egész nap el kell viselni azt a kényelmetlen érzést. Szóval átérzem, és szerintem mindenki jár így, ha nem üríti ki rendesen.
18f
Erről valóban nem sokan beszélnek. Nekem is szokott egy-egy csepp jönni vizelés után.
Néha azt csinálom hogy megrázom, néha azt, hogy a fitymám hátrahúzom, majd előre, hátra, előre. Vagy csak simán vécépapírral megtörlöm a húgycsőnyílás bejáratánál. Mindig kerül a papírra csepp.
24/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!