Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Normális, hogy 21 évesen...

Normális, hogy 21 évesen ennyire hullik a hajam?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék megkopaszodni, ellenkezőleg, épp hosszabb hajat akarnék, de kezdek megijedni.

Ha pl megvakarom a fejem, vagy beletúrok (nem erősen) a hajamba, szinte mindig a kezembe marad 2-3 vagy 4 szál. A hajam kb a füleim leér, hátul picit hosszabb, de a nyakam végéig nem ér le.

Ha zsíros, akkor jobban hullik? Mert most zsíros, általában 4-5 naponta mosok hajat, vagy 3 naponta.

Mit tanácsoltok? Nem akarok kopasz lenni, tudom, hogy napi kb 100 a normális, de ha a kezembe marad majdnem mindig 1-2-3 szál, akkor az azt jelenti, hogy naponta ennél több hullik ki. Vagy nem?

Van valami megoldás? Növeszteni szeretném, de nem tudom, hogy a hajhullás ellen mit lehet tenni.

Vagy ez normális hullási tempó, és mind újranő?

21 éves fiú vagyok.

2014. szept. 10. 09:03
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amúgy ez túlzott hajmosás? mert nekem 2 nap után már eléggé zsíros.
2014. szept. 10. 13:47
 12/21 A kérdező kommentje:

Bocsánat rosszul mondtam, szóval nem minden beletúrásnál vagy pici húzásnál jön ki hajam, nem sűrűn, de azért jön. Főleg ott azon a két részen, amit leírtam.

Viszont ha frissen megmostam, megszárítottam, akkor nem hullik, vagy csak kevésbé.

2014. szept. 10. 13:51
 13/21 anonim ***** válasza:

A családodban volt valaki, aki kopaszodott?

Lehet, hogy tényleg csak valami hiánybetegség, de ennyi idősen lehet androgén hajhullás is.

2014. szept. 10. 14:23
 14/21 A kérdező kommentje:

"A családodban volt valaki, aki kopaszodott? "

A papám most kopasz, középen nincs haja. 40 éves korában sem volt.

2014. szept. 10. 15:17
 15/21 szamo77db ***** válasza:
Minél gyakrabban mosod a hajad, annál jobban fog zsírosodni.
2014. szept. 10. 15:53
 16/21 A kérdező kommentje:

Akkor hogy?

3-4 nap után már nagyon zsíros, ha hagyom, nem lesz jobb.

2014. szept. 10. 16:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha 3-4 naponta mosol, az még jó, de ettől gyakrabban már tényleg erősebb zsírosodáshoz vezethet.
2014. szept. 10. 18:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Én naponta mosok hajat, immár 50 éve. Ráadásul a legolcsóbb Tescós samponnal, és nem hullik a hajam. Persze nem tudom, hogy miért nem, de az biztos, hogy nem a hajmosástól hullik, akinek hullik. Tényleg érdemes lenne szakorvoshoz fordulni.
2014. szept. 10. 20:17
 19/21 szamo77db ***** válasza:
A fejbőrnek bizonyos zsírtartalma kell legyen. Minden hajmosásnál veszít belőle és igyekszik pótolni, azaz több zsírt termel. Minél agresszívabban zsírtalanítod, annál inkább igyekszik pótolni az elvesztett zsírt. Szerintem 4 napnál gyakrabban ne mossál hajat és valamilyen kíméletes sampont használj.
2014. szept. 11. 08:09
 20/21 anonim ***** válasza:
Kíméletes sampon csak a babasampon.
2014. szept. 11. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!