Sok helyen úgy hallottam, hogy okozhat, mivel a felgyülemlő szmegma bomlása során rák alakulhat ki. De 2006-ban egy tudományos vizsgálat bebizonyította, hogy nem okoz szmegma rákot, vajon mi az igazság?
"A szmegmát még az évszázad elejéig sokan úgy tekintették, mint egészségre káros anyag. Ezt a nézetet csak 2006-ban döntötték meg[3]. A szerzők 75 irodalmi mű idézésével megvizsgálják az eddig felhozott érveket a szmegma rákokozó létének kimutatására. Ezeket kiértékelve leszögezik, hogy az érveknek hiányoznak megfelelő alapjai és a szmegma nem okoz rákos megbetegedést."
A fitymaszűkületnél az történik, hogy a makkodat nem tudod tisztán tartani, és a felgyülemlett szmegma és baktériumok gyulladáshoz, fertőzésekhez vezetnek, ami növeli a rákos megbetegedés kialakulásának esélyét. Tehát nem a szmegma okozza a rákot, hanem a kezeletlen fitymaszűkület szövődményei okozhatják. A szmegma önmagában semmit sem okoz, ha rendszeresen és alaposan tisztálkodsz.
2014. júl. 19. 16:02
2/12 anonim válasza:
1. Nem. Önmagában egy krónikus gyulladás nem fog okozni rákot, ezért mondták azt hogy a szmegma bomlása okozza a rákot. De most már rájöttek, hogy a péniszrákot nem a fitymaszűkület okozza, illetve nagyon minimális eséllyel növeli önmagában a rákot kockázatát, inkább a HPV az ami miatt rák alakul ki.
2014. júl. 19. 16:09
3/12 anonim válasza:
1. Amúgy a cikk nem arról szól, hogy ha eltakarítod a szmegmát akkor az okoz-e rákot, hanem, hogy a szmegma áltat okozott irritáció (gyulladás) okozz-e rákot vagy nem.
2014. júl. 19. 16:15
4/12 anonim válasza:
Ha szűkületed van, akkor sajnos fel kell rántanod magadnak. A ráknak ehhez semmi köze.
2014. júl. 19. 16:57
5/12 anonim válasza:
A szmegmát a makk pereme alatt lévő faggyúmirigyek termelik.A természet semmi feleslegeset sem alkotott az emberre,ennek is meg van mi a feladata .A makk zsirzása,védi a kiszáradás ellen.Természetesen ezt naponta le kell mosni,akkor nem lesz büdös,és nem okoz gyulladást .
2014. júl. 19. 18:54
6/12 anonim válasza:
Nem kell felrántani. Véletlenül sem. A többi válasz helyes.
2014. júl. 20. 02:18
7/12 anonim válasza:
4-es válaszoló! Ha véletlen neked is fitymaszűkületed lesz, akár cukorbetegség következtében, rántsd fel magadnak és majd számolj be az eredményről :)
Biztos vagyok benne, hogy utána nem adnál ilyen tanácsokat másoknak.
Esetleg mielőtt hozzászólsz valamihez érdemes utána olvasni a dolgoknak ;)
2014. júl. 20. 06:42
8/12 anonim válasza:
Rántottam már fel magamnak szűkületet. Sőt, volt időszak, hogy 4-5 naponta tépkedtem fel magamnak hátha megnyúlik kissé. És pár hónapon belül meg is nyúlt.
2014. júl. 20. 10:54
9/12 anonim válasza:
Szerintem a letapadásra gondolsz, azt el tudom képzelni hogy felrántottad..
2014. júl. 20. 15:10
10/12 anonim válasza:
Rendes szűkület volt. Félig sem jött fel a makkra a bőr, aztán meguntam és felrántottam hátha megnyúlik a bőr. A kínok kínját áltam ki, ez tény. Aztán vissazszűkült és pár nap múlva megismételtem és így tovább, és így tovább. Minden kínlódás ellenére örültem, hogy 26 évesen végre találkoztam a makkommal. Ordítottam a fájdalmtól, de minden alkalommal letisztogattam a szmegmát és a gyulladás is egyre alábbhagyott. Aztán persze egyre jobban és jobban sikerült hátrahúzni és mostmár kb 9 hónap múlva teljesen hátrajön és vissza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!