Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mit lehet tenni a kellemetlen...

Mit lehet tenni a kellemetlen ágyékszag ellen?

Figyelt kérdés
Minden reggel zuhanyzom, de a nap közepére elkezdem érezni a saját ágyékszagomat. Egész nap irodában ülök és nincs különösebben meleg, de mégis bepállok. Lehet ez ellen tenni valamit? Próbáltam, hogy kamillás hintőporral bekenem a combjaim között, de nem használ.
2014. júl. 8. 10:45
 1/9 anonim ***** válasza:
hát ha nem meleg helyen vagy, akkor ez elég furi... nincs valami fertőzésed?
2014. júl. 8. 10:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Fújjál oda is dezodort.A hintőport ne hagyd el azért.

A hajlat összeér,és nyirkosodik is.Az izzadás mirigyek ott is dolgoznak .Mindenkinek más test szaga van.Kinek erősebb,kinek gyengébb

2014. júl. 8. 11:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Hogy mik vannak!

Vegyél szellősebb nadrágokat nyárra! (Vékony anyagból készülteket, és ne legyenek műszálasak!) A vastag farmereket és egyebeket felejtsd el!

Ha husi vagy, akkor fogyókúrázz, de lehetőleg mozgással, sportolással...!

2014. júl. 8. 11:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Hintőporozd be szódabikarbónával.
2014. júl. 8. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyet tudsz csak tenni, próbálgatsz különböző textíliákat, és majd találsz egyet, ami megfelelően szellőzik. Nekem is ez volt a gondom, én is kentem már rá mindent, még külön patikai izzadásgátlót is, de semmit nem ért.

Fogtam bementem egy ruhaboltba, és vettem egy zsákféle fehérneműt, meg nadrágot, és elkezdtem változtatni, és kikísérletezni, hogy melyik az a kombináció, amelyiknél jól szellőzök. Ez segített.

Próbálok még napközben járkálni picit, illetve próbálom a lábamat is úgy tartani, hogy ne szorosan érintkezzenek.

Annyit még érdemes tenned, hogy kis szódabikarbónával a hajlatokat pár naponta megmosod. Ugye a probléma forrása az, hogy a szőrszálakon megtapadnak a baktériumok, amelyek elkezdik lebontani az izzadtságot, miközben kellemetlen szagot árasztanak. Ha szódabikarbónával mosod meg a hajlatokat, akkor az ott lévő szőrről leszedi a rárakódott sóplakkokat, ami fészke a baktériumoknak, így csökkentheted lebontást, és vele a kellemetlen szagokat. Nálam a borotválás nem segített, de próbáld meg azt is, hátha neked sikerül, sajna nekem nem jött össze.

2014. júl. 8. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
szortelenits, szodabikarbonaval kicsit bedorzsolheted a combodnál( vizes vattat mart szodaba)... es minden pamut, len legyen :)))
2014. júl. 8. 11:16
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Egyet nem szabad elfelejteni,a testünk hőszabályozása az izzadás .Mindenki máshol izzad jobban .Nekem pl. a hasam is izzad,miközben jég hideg szinte .Nem meggátolni kell az izzadást,hanem közömbösiteni a nem kellemes szagokat .
2014. júl. 8. 12:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Én terhesség alatt küzdöttem ezzel ,nekem viszont a borotválkozás,teljesen megszüntette a problémát.
2014. júl. 8. 12:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Szőrtelenítés, vagy másik mosakodószer, dezodor arra a részre. Ha teljesen új a jelenség, akkor utalhat akár urológiai problémára is. Viszont az is lehet, hogy csak bepállik és attól van kellemetlen szag.
2014. júl. 8. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!