Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha egy férfi felfázik, mennyir...

Ha egy férfi felfázik, mennyire tanácsos urológiához fordulnia?

Figyelt kérdés
Páromról van szó, az istenért se tudom rávenni... milyen megoldásokat javasoltok? Női kezeléseket lehet alkalmazni férfiaknál is (pl. sós vagy kamillás fürdő).
2014. jún. 13. 21:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Nem. A nők húgyvezetéke sokkal rövidebb, ott még csak-csak hatásos egy ülőfürdő, de a párodat tuti hogy nem fogja meggyógyítani, egész egyszerűen mert nem megy fel a húgyvezeték teljes hosszán a víz. Akár a húgyvezeték, akár a húgyhólyag gyulladt, egyikhez se elég a fürdőcskézés.

Egyébként felfázást orvosnál kell kezelni a nők esetében is és a férfiak esetében is. Urológia a jó megoldás. Nem tudom, mit húzódozik a párod, csinálnak egy vizeletvizsgálatot, adnak neki egy gyógyszert és 3 nap alatt túl van rajta...

Nem fognak a fenekében nyúlkálni, ha esetleg ettől fél.

Ha az urológusra az istennek sem tudod rávenni, és a háziorvosra igen, akkor legalább ahhoz menjen el.

2014. jún. 13. 21:47
 2/20 anonim ***** válasza:
Felfázott ilyenkor? Ott akkor más gondok vannak.El kell menni az orvoshoz,helyi praktikák ezt nem hozzák helyre .
2014. jún. 13. 21:48
 3/20 anonim ***** válasza:

Tényleg próbálkozz még rávenni az orvosra.

Esetleg a teákat belsőleg lehet próbálgatni (pl. cickafarkfű, medveszőlőlevél, de vannak felfázásra való teakeverékek is). És igyon rengeteg folyadékot, akkor is ha fáj a pisilés.

2014. jún. 13. 21:57
 4/20 anonim ***** válasza:

#2 "Felfázott ilyenkor?" a felfázásnak nevezett betegségnek a fázáshoz semmi köze, hanem bakteriális fertőzésről van szó

kérdező, milyen tünetei vannak?

Amúgy a felfázást a háziorvos tesztcsíkkal tudja diagnosztizálni, bele kell pisilni egy papírpohárba, nem vetkőzni és kap egy egy vagy lét adagos antibiotikumot...de ha szenvedni akar, akkor tegye

2014. jún. 13. 22:32
 5/20 A kérdező kommentje:
Bocsi, nyilván kikövetkeztettétek, hogy a leírásom 2. mondata is kérdőmondat. :D Köszönöm a válaszokat, ha felébredt, meg is mutatom neki... A pontos tünetekről beszámolni nem tudok, mivel mikor felhozom a témát, általában gyorsan eszébe jut valami más, de azt tudom, hogy pisilés közben fáj neki (azt mondta, égő érzés), de volt olyan is pár nappal ezelőtt, hogy akcióra készen álltam, közeledtem a célpont felé, aztán felszisszent. Szóval nem tudom, tényleg aggódom, mert korábban voltak már vizelet-visszatartási problémái is... Szerintem az van, amit itt írt is valaki, hogy attól fél, piszkálni fogják ott hátul, de hát olyan buta... Meg hogy emiatt nem akar a főnöknek pampogni, meg hogy majd elmúlik, vagy bemegy a patikába, és vesz rá valami izét. Azért nem örülök, mert hétfőn és kedden pont szabadnapos, és simán lenne ideje elmenni, sőt én délutános vagyok szóval még el is kísérném. :( Esetleg ha a gyógyszertáros megoldásnál marad, tudnátok javasolni vmit?
2014. jún. 14. 08:07
 6/20 A kérdező kommentje:
Egyébként az orvost az is nehezíti, hogy április óta saját lakásba költöztünk, ami az én nevemen van, és más városban, mint ahová ő eddig be volt jelentve, de ezt is el tudná egyik délelőtt intézni, onnan meg mehetne is a dokihoz...
2014. jún. 14. 08:09
 7/20 anonim ***** válasza:

Ezek baktériumos fertőzések, amikre nincsen recept nélküli szer. Antibiotikum kell rá. Hiába szedeget valami haszontalan hülyeséget hetekig, ahelyett, hogy 3 nap alatt meggyógyulna a _megfelelő_ gyógyszertől.

Ne hanyagolja el, mert ez rámehet a vesére, és férfiaknál a prosztatára is. Szerintem gáz, hogy akár bevállalja, hogy később akár tartós pisilési gondjai lesznek, illetve fertőzötten szeretkeztek és még akár megfertőzhet téged is a kórokozótól függően, ahelyett, hogy rászánna pár órát és egy hét múlva már röhögnétek az egészen...

2014. jún. 14. 09:10
 8/20 A kérdező kommentje:
Szerintem is gáz! Az meg még gázabb, hogy nem is szexelünk, mióta ez van neki... :D Bár óvszert használunk, de akkor is kicsit zavar a dolog... Mindegy, hétfőn elintézi a lakcímkártyát, utána már lehet, hogy könnyebb lesz rávenni a dokira.
2014. jún. 15. 07:40
 9/20 anonim ***** válasza:
Ha urológushoz annyira nem hajlandó, akkor legalább a háziorvoshoz menjen el, talán ő is fel tud neki írni valamit. De az urológus lenne mindenképpen a jobb, ő tuti tudja adni a megfelelő gyógyszert, és tényleg nem fogja "hátul" megvizsgálni, hiszen nem olyan gondjai vannak. Pisilnie kell majd egy pohárba, megnézik tesztcsíkkal, meg lehetséges, hogy elküldik a vizeletet tenyésztésre, és ennyi.
2014. jún. 15. 10:43
 10/20 A kérdező kommentje:
Sikerült rábeszélnem! Meg sztem a véres pisi is meggyőző volt. :( Szerintetek akkor menjünk urológiára, vagy elég lesz a háziorvos is? Nem lehet, hogy ő is urológiára fogja irányítani? A barátom természetesen jobban örülne egy mezei háziorvosnak, de ha csak időpazarlás, mert úgysem tud segíteni, és tovább kell menni, akkor megint nem vagyunk előrébb. Vagy beutalóval esetleg nem kerülünk hamarabb sorra a klinikán?
2014. jún. 15. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!