Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A vastagbélráknak vannak...

A vastagbélráknak vannak élőtünetei?

Figyelt kérdés
2009. dec. 16. 08:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, de persze sajnos sokszor már csak előrehaladott állapotban észlelni őket :(

Ilyen tünet lehet például a hasmenés/székrekedés váltakozása, a véres széklet (nem mindig látható!), vagy a fogyás. Ha bármelyik tünet van, mindenképpen orvoshoz kell menni.

2009. dec. 16. 09:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg persze a családi halmozódás és a magasabb életkor is kockázatot növelhet.
2009. dec. 16. 09:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem tudok rollá hogy a családomba valaki is rákos lenne.

36 vagyok és körülbelül olyan 20 evés korom óta érzem a has alsó részét, baloldalt.Nem mondhatnám hogy faj,inkább egy tompa nyomást érzek, ami állandó ,ha éhes,vagy ha mar ettem is. A székletem gondolom hogy jó, mert inkább sárga mint barna. Szorulás vagy hasmenés nagyon ritka de az ételektől függ az állaga.(Orvosnál voltam mar többször is, de o azt mondta hogy semmi gond, miután megnézte az analíziseket.)

Hat nem is tudom !

Külsőmről annyit írnek hogy 90 kg vagyok inkább izmos mint kövér a hasam egyáltalán nem nagy vagy pöffedt.

2009. dec. 16. 09:43
 4/10 anonim ***** válasza:

2 éve van ez és nem mentél gasztroenterológiára?

Megvárod, hogy szépen elburjánozzanak a rákos sejtek, 2009-ben, amikor már mintavevő, mindent látó kolonoszkópia létezik, amivel a teljes vastagbelet lehet vizsgálni 10 percen belül?

Te nagyon okos vagy.

Föltétlen várj még legalább 2-3 évet, de inkább ötöt!

2009. dec. 16. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:
A sárga széklet, az állandó hasi fájdalom nem normális dolog, feltétlenül kivizsgálást igényel! Ha az egyik orvos elküldött, ne hagyd magad, menj egy másikhoz, aki komolyan veszi a panaszaidat! A bél elváltozásait ma már nagyon jól lehet diagnosztizálni, semmi sem indokolja, hogy éveken át kellemetlenségeid, fájdalmaid legyenek.
2009. dec. 16. 13:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
29F vagyok. Ezt a furcsa nyomást én is éreztem baloldalon lent. Egy idő után 1-2 alkalommal véres is lett a "végeredmény". Ekkor nagyon megrémültem. Vastagbél tükrözésre küldtek, ahol egy polipot találtak. Pont azon a részen ahol a nyomást éreztem. Levették a polipot és minden probléma megszűnt. Érdemes utána járni az okának.
2009. dec. 16. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Na igen, erről van szó.

A kolonoszkópia egy nagyon hasznos vizsgálóeszköz: végigjárja az egész utó- és vastagbelet egészen a vékonybél határáig. Látja, ha bepirosodott, mert gyulladt. Látni a mindenféle elváltozásokat, sőt, mintát is tud venni, ezenkívül a kis polipokat egyből, a vizsgálat közben le lehet happolni a bélfalról. Látni a fekélyt is, meg a nagyságát....

A kolonoszkópia után (ami pár perc) a belgyógyászok általában már látják, hogy mit, vagy miket érdemes a betegnek fölírni, ha valami mintát vett a gép, akkor esetleg még azt kiértékelik, aztán egyből van javaslat.

Maga a vizsgálat pár perces, sajnos kis hazánkban nagyon sok helyen aljas módon végzik (pénzhiányra hivatkoznak meg hasonlókra) mivel bonyolult az aneszteziológust odaszervezni és még a dormicum is kell, amitől kába lesz a beteg, nagyon sokszor MINDEN NÉLKÜL végzik a vizsgálatot, amivel az a baj, hogy akinek teljesen rózsaszínű és egészséges bélése van, az a durva feszítésen kívül mást nem érez (levegővel fölfújnak belül, aztán bevezetik a kétméteres kamerás csövet) viszont azok járnak ilyenre, akiknek okuk van rá, nos, ők nagyon megszenvedik.

Mintha a fogorvos nem adna semmit a durva beavatkozásokhoz...

Viszont, sarkunkra állva természetesen lesz dormicum, nem kell megijedni úgy már, mert semmit nem érez az ember, főleg nem előszörre...

2009. dec. 17. 16:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Édesapámnak vastagbél daganata volt kb 1 éve.

Alhasi fájdalom,görcsök és véres gyakori széklet.

Azóta megműtőtték,kemoterápia és többszöri tükrözés...!De túlélte!!!

2010. jan. 19. 08:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat és megpróbálom megfogadni !
2010. jan. 19. 10:32
 10/10 anonim válasza:
Mi lett veled? hol volt a tompa nyomás? mi volt a baj?
2015. nov. 1. 13:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!