A 14 cm-er kicsi vagy nagy? (14 éves vagy)
Első vagyok!
Am vonalzóval mérted?
"Figyu!"-zós vok...
Azt még hozzátenném, hogy édesmindegy, állva méred-e, ülve vagy fekve...tőlem mérheted fejenállva is, akkor azonban ro6 pici lesz, mert minden vér az agyadba száll... :D
Az is mind1, mivel...zollstockkal, ruhamérőszalaggal, vagy a kőbánya-kispesti vasúti felüljáróban ilyentájt kap6ó ún. "fütyimércével", amin van 4 luk 4 mérettel (kicsi, közepes, nagy ill. király mérettel... XD
Viccet félretéve, amikor én is annyi vtam mint ti, mi is méricskéltük vonalzóval. Arra már csak egy idő után jöttünk rá, hogy a vonalzó lega fél centit csal, mert ha jobban megnézünk egyet -- legyen az derékszögű, vagy hosszú... -- van a "0" előtt egy kis szakasz kihagyva. (Tehát, aki vonalzóval mérte, az nyugodtan hozzáad6 még vagy fél cm-t.) Éppen ezért eleinte hurkapálcából, majd kerékpárküllőből csináltunk erre a célra ún. "fütyihosszmércét". Végét lefaragtuk, beskáláztuk, keresztbe hozzácelluxoztunk kerületmércét, azt' azzal ökörködtünk. A
156 cm és hány éves vagy?Az nem mindegy.
Baromi kevés olyan ilyen alacsony magassággal rendelkező 13-14 éves van akinek normál méretű lenne a szermszáma,nálunk is aki törpi volt magasságra ennyi idősen annak a cerka is kicsi volt és jó pár csupasz volt köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!