14 éves fiú vagyok és megnövekedtek a melleim, hogyan tudnám ezt eltüntetni?
Jelenleg 88kg vagyok és 178 cm.
Az orvos azt mondta el fog múlni ne aggódjak, de szeretném meggyorsítani, mivel engem nagyon zavar.
Előre is köszönöm a válaszaitokat
Hali!
Ami miatt aggódsz, azt úgy hívják "genuine gynecomastia" (ejtsd: genuín ginekomasztia).
Ez azt jelenti, hogy amikor a fiúk serdülni kezdenek, beindul a nemi fejlődésük, az agyalapi mirigyük megadja a jelt a heréiknek, hogy kezdjék meg a tesztoszteron-termelést. Ennek hatására indulnak be a nemi változások benned is:
> fütykösöd és a heréid megnőnek,
> testmagasságod hirtelen megugrik, (megnyúlsz)
> hangszalagod mélyül, (mutálsz)
> kiszőrösödsz a testeden, főleg a nemi tájékon, hason, hónaljban, mellkason, arcon...
> a mellkas jóindulatúan kiugrik (ez a "gynecomastia"), aminek következtében férfiasabb formájúvá válik a tested. Ez történik most veled, és ez zavar, pedig nem kéne... :)
Előfordulhat, hogy általában a jobbsó mellbimbód alatt egy kis csomót érzel. Amikor átesett ezen az egyik spanom, depressziós lett, mert aszitte, h. rákos...de ebből ki kellett h. ábrándítsam... :) 2-3 hónap legkésőbb fél év után elmúlik, felszívódik, úgyhogy ne sürgesd a folyót, folyik az magától is... :)
Ennek a mellmegnagyobbodásnak két fajtája van.
> GENUINE ~: ezt az imént részleteztem.
> PSZEUDO ~, más néven "LIPOMASTIA", ez a mell elhájasodását jelenti, elsősorban kövér ill. erősen hormonzavaros fiataloknál alakul6 ki. Ez úgy néz ki, hogy a mell nem feszes, hanem erősen ernyedten lecsüng a zsírtól, mint a szumósoknál pl.
Ugyanez lejátszódik a csajoknál is, mjuk őnáluk kétségtelenül nagyobb "nyomot" hagy a gynecomastia, :) de azt majd mi férfiak fogjuk jó alaposan kiélvezni szemmel, nyelvvel és kézzel élőben egy-egy gyönyörű formánál... :)
Még egy baráti tanáccsal gazdagítanálak...
Legalább kéthetente fürdés után szoktasd rá magad a melleid és a heréid RENDSZERES önvizsgálatára, ugyanis sajnos a mellrák veszélye most már nemcsak a nőket veszélyezteti 15'-től, hanem a férfiakat is. Ezt ugyanúgy kell végezni mint a csajoknál is.
Keress rá ezekre a neten, vagy, ha kérdeznél írj priviben... :)
Még egy dolog...
Ne akard a melleidet eltüntetni, az tesz majd igazán férfias formájúvá, amit majd a csajok is szeretni fognak rajtad,... tehát inkább légy büszke rá!
(De azért túlzásba, egóba ne vidd... :D)
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!