Lágyéksérvem van, laporoszkóppal és hálóval fogják műteni. Na most én folyamatosan fizikai munkát végzek (Lidl) és mellette edzek, (de csak saját testsúllyal). Mikor lehet műtét után dolgozni és edzeni?
Laparoszkópos műtét után már a 3.héten is el lehet menni dolgozni .20 kg nál nagyobb áruk a Lidlben sem vannak .
Én inkább az edzéstől óvnálak .Azt lehet utána is pótolni,de belül újból szétszakadt hasfalat,már nehezebb összehozni .Fél év elteltével már belül is aránylag gyógyult lesz minden .A műtéttől nem kell félni .
Kicsivel köldök alatt,majd attól jobbra,balra lesz kb 1.5cm metszés .Ezek lesznek a műtét végén 1.2öltéssel összevarrva.Külsőleg csak ennyi.Talán 3 nap kórház .
Majd érezni fogod. Ha már fájdalom nélkül, normálisan fogsz tudni járni, akkor lassan felülhetsz a biciklire is és lehet menni úszni is. Mindig csak annyit, amennyi bírsz.
A munkával kapcsolatban kérdezd meg az orvost, hogy mit javasol, de 6 hét táppénz szokott lenni a normál eljárás. Laporoszkópiával lehet, hogy egy-két héttel rövidebb.
5-ös vagyok ismét. Az edzéssel kapcsolatban csak ismételni tudom magam. Érezni fogod. Amíg nem fáj, addig rendben van. Olyan edzést csinálj, ami nem terheli a hasfalat. A biciklizés pl. kiváló. Csak apránként és fokozatosan.
A munkával kapcsolatban. Én 3 hét után visszamentem dolgozni, de én irodai munkát végzek. A 6 hetet szerintem mindenképpen várd ki. Milyen nehéz cuccokat kell ott emelgetned?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!