Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A Candida albicans nevű nemi...

A Candida albicans nevű nemi úton terjedő gombafertőzésnek okai mekkora esélyűek?

Figyelt kérdés

Tehát egy lány legvalószínűbb fiútól kaphatja-e el vagy teljesen valószínű egyszerűen egy piszkos wc ülőkéről összeszedni?

Azért idegesít engem ez a kérdés, mert fiú vagyok és elkaptam ezt a nyavalyát miután barátnőmnél voltam kollégiumban és összeszedhettem a wc ülőkéről is, de nem tudom kiverni a fejemből, hogy barátnőm kapta-e el egy másik fiútól?

2009. dec. 12. 15:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A Candida Albicans, nem CSAK nemi úton terjed, jelen van a szervezetben. Ez egy nagyon összetett dolog.

Itt olvashatsz róla. Honnan tudod, hogy konkrétan ez a bajod?

[link]

2009. dec. 12. 15:40
 2/11 anonim ***** válasza:
nem feltétlen másik fiútól kapta el. szerintem ne erőltesd ezt a kérdést nála mert abból csak balhé lesz. elég baj az neki anélkül is. ha voltatok együtt azóta kezeltesd te is magad és ne legyetek együtt amíg meg nem gyógyul.
2009. dec. 12. 15:41
 3/11 A kérdező kommentje:

az a helyzet hogy nem vagyok biztos ebben. gombára kaptam tegnap bőrgyógyásztól kenőcsreceptet. terbisilt írt fel. köszi a választ! olvastam amúgy hogy jelen van a szervezetben, de akkor barátnőm idegrendszerével van a baj, pl felborult a stressztől a ph-háztartása vagy közösülés közben a végbélnyílása megfertőzött ahol több ez a gomba állítólag?

hát a kérdésemre nem nagyon találtam választ eddig neten. szóval mégegyszer az érdekelne, hogy minek a legnagyobb az esélye, ő is elkapta valakitől vagy magától alakult ki nála?

2009. dec. 12. 15:44
 4/11 A kérdező kommentje:

második válaszoló: természetesen nem hozom fel neki egyáltalán hogy mástól kapta-e de a témát se emlegetem, hacsak nem muszáj.

köszönöm eddigi kedves válaszaitokat és azért várom még a tapasztalatokat.

2009. dec. 12. 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Mivel emlitetted a koleszt, ezért nagy a valószinűsége, hogy onnan kaphattad el. Vagyis ez is benne van a pakliban. Akár lehet stressztől, túl sok szénhidrát fogyasztástól, nem megfelelő higiéniától, de akár igen, másik hanyag partnertől, de ez csak egy szösszenetnyi a sok dolog közül.

Nem tudom mióta vagytok együtt, de nem kell szégyellni ezt a dolgot, muszály erről beszélni. Ha ez nála is jelen van, el kell menni orvoshoz, mert ha sokáig kezeletlen marad, akár meddőséget is okozhat. Illetve, nem mellékes, ha Te kikezeled magad, Ő pedig nem, akkor csak ping-pongozni fogtok ezzel a nyavalyával.

Én terhesség alatt fertőződtem meg ezzel, olyankor sokkal fogékonyabb rá az ember. Kaptam olyan hüvelykúpot, amit 3 napig kell használni és nekem el is múlt tőle. Közben intim mosót váltottam, gyógyszertárban kapható SABÁ-t ajánlott a doki, ez segit fenntartani a normál pH értéket.

Kollégiumban, pedig kiváltképp kell vigyázni a tisztaságra.

Hény évesek vagytok és mióta vagytok együtt?

2009. dec. 12. 16:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló!

2009 jan 1 hajnal 3 kor csattant el az első csók, innen számítjuk magunkat :)

én 22 ő 18. doki tegnap pont ugyanezt a kifejezést használta, ping-pongozás. kis fehér labdával még kedvelem is. :D

barátnőm el fog menni amint tud nőgyógyászhoz, tudja, hogy nem érdemes játszani a legértékesebb testrészével, habár ő nem vett észre tüneteket magán.

koliban tejszínhabbal is játszottunk, talán a tejszármazék adott táptalajt? a kis játék után hamar letusoltunk mondjuk.

2009. dec. 12. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk a tejszin nem hiszem...

Akkor támadja meg könnyen az embert ez a gomba, ha gyenge az immunrendszere!!

Akkor irány a doki, minél hamarabb és szeretkezzetek sokat-sokat-sokat :)

Minden jót!

24/L

2009. dec. 12. 16:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Megint Én voltam :) Első.
2009. dec. 12. 16:42
 9/11 A kérdező kommentje:
:D kedves első, kénytelenek leszünk megfogadni jótanácsaid :D szeretem a jóindulatú embereket x)
2009. dec. 12. 16:49
 10/11 anonim ***** válasza:

énsem pasitól kaptam, hanem csakúgy lett. ésmégcsak stresszes sem voltam. aztán kidobtam a lactacyd intim mosót és vettem helyette másikat és azóta sosem jött már vissza.

ne foglalkozz ezzel, a csajok sztem többször kapnak gombát máshonnan, mint egy pasitól.

2009. dec. 13. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!