Gyakori vizelés és zselé állagú ondó esetén nagy valószínűsége van a prosztatagyulladásnak?
Hali!
Nem feltétlen, de előfordul6...
Hallottál már a sperma makroszkopikus vizsgálatáról?
Nem kell hozzá semmilyen műszer, és magad is elvégez7ed.
1.) Maszturbálj ki valamennyi (nevezzük úgy) "mintaanyagot", egy kémcsőbe!
2.) Ha kinyerted az ondót, 3 dolgot figyelj meg rajta...
>>> Színét:
Ha klasszikusan fehér színű, minden OK.
Ha barnás színű, úgy nagy valószínűséggel vér kerülhetett bele.
Ha sárgás színű, az utal6 húgyúti gyulladásra, fertőzésre
Ha zöldes színű, lehet akár gombás fertőzés.
>>> Szagát:
Lefogadom te is eljutottál már odáig néhányszor, hogy szagolgasd a saját spermádat. (Hallottam már olyat is, hogy egyesek meg is kóstolták kíváncsiságból... XD de ez ide meredek...) Szagold meg a kinyert ondódat, és ha az eddigiekhez képest másabb szaga van, az is egy jelzés le7 számodra.
>>> Állagát:
Van úgy, hogy az ondó egy kicsit összecsomósodik, ez OK, tehát ha zselészerű, úgy az le7 akár normális is. Viszont, a túlságosan túrósan ejakulálódik ki, ott már lehetnek gondok.
((Alábbiakkal nem kell foglalkoznod...:
>> Mennyiségét (viszkozitását): itt sztem a csökkent mennyiség le7 aggasztó
>> Elfolyósodási idejét:
>> PH-értékét: kémhatása ))
De ha továbbra is aggódsz, ill. égető, fájó, viszkető érzésed van odalent és/vagy az általad említett tünetek nem változnak és továbbra is nyugtalanítanak, úgy fordulj urológus szakorvoshoz!
Még vmi. A prosztatát végbélen át (rectalisan) tapintással (diónyi nagyságú, kb. 5 cm-re helyezkedik el a végbél hasi oldalán), vmint ultrahanggal is vizsgálják.
Remélem tudtam segíteni. Ha további kérdéseid merülnének föl, nyugodtan írj! :)
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!