Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkület miatti körülmet...

Fitymaszűkület miatti körülmetélés ügyében sebészhez vagy urológushoz kell fordulni? Sebész vagy urológus végzi a műtétet?

Figyelt kérdés

Illetve ha valakinek felnőttként volt része ilyenben leírná, hogy mennyi ideig tart és milyen fájdalmas a műtét és hogy mennyi idő múlva tudott újra dolgozni menni utána?

Nagyon kis péniszen (nyugalmi állapotban gyakorlatilag 1 centinyire látszik ki) is biztonsággal elvégezhető a műtét?

2009. nov. 29. 20:40
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Magát a kérdésfeltevést nem fejtettem ki, a lényeg, hogy nekem van egy sebész ismerősöm. Annyira jóban nem vagyok vele, hogy feleslegesen zargassam, ha esetleg urológus végezheti csak, de ha sebész szokta amúgy is csinálni akkor mindenképp egyből hozzá fordulnék.
2009. nov. 29. 20:45
 2/18 anonim ***** válasza:
A körülmetélést sebész végzi természetesen. Nekem sem túl nagy a cerkám, és 23 évesen csináltattam meg. 2 hét a gyógyulás, a műtét napján hazamehetsz. Ha nem koszos munkát végzel, akkor nem kell otthon maradni vele, max 1-2 napot. Kamillateába kell mártogatni, egyéb gyógyszer nem kell. A műtét nem fáj, helyi érzéstelenítésben végzik.
2009. nov. 29. 21:02
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszi a linket, megnézegetem!

Viszont itt két ellentétes válasz érkezett, urológus és sebész. Tippelek: akkor végül is bármelyikük végezheti?

Én nem hinném, hogy be tudom mártogatni kamillateába a korábban említett méretbeli probléma miatt. Van alternatív megoldás? Kamillás géz? Esetleg injekciós fecskendővel lespriccelni? Hirtelen ezek jutottak eszembe, egyéb ötlet? Majd próbálgatom mindenesetre, hogy be tudom-e mártani egy pohárba.

2009. nov. 29. 21:05
 4/18 anonim ***** válasza:
A sebész végez műtétet, nem az urológus.
2009. nov. 29. 21:11
 5/18 anonim ***** válasza:
De hogy pontos legyek, az urológiára mentem a promlémával, és ő küldött a sebészetre. A sebész műtött, késöbb a sebészhez mentem kontrollra, és a varratokat is a sebész vette ki. Az urológiára nem is mentem többet. Nem lehet az annyira kicsi, hogy ne tudd belelógatni egy pohár kamillába! Amúgy ezt a kamillázást is a doki (sebész) javasolja.
2009. nov. 29. 21:15
 6/18 A kérdező kommentje:

Hidd csak el, hogy van annyira kicsi... :(

Mereven nem kicsi, igaz egy kicsit átlagon aluli, de nyugalmi állapotban tényleg megdöbbentő, szinte nem is látszik ki belőle semmi. Most próbálgattam ezt a vízbe lógatást, de tuti, hogy nem fog működni a dolog... :(

2009. nov. 29. 21:18
 7/18 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Amúgy lehet, hogy nem is metélnek körül, csak a féket vágják át.
2009. nov. 29. 21:20
 8/18 A kérdező kommentje:

26 éves vagyok és biztos vagyok benne, hogy metélés lesz, életemben nem láttam még a makkomat olyan szűkületem van.

Még egy kérdésem lenne: magánrendelőben körülbelül mennyibe fáj egy teljes körülmetélés?

2009. nov. 29. 21:22
 9/18 anonim ***** válasza:
És hogyan mostad meg a 26 éven át? Akkor csak hátrahúztad! Gőzöm sincs, mennyi a magándoki, de biztos nem olcsó.
2009. nov. 29. 21:28
 10/18 A kérdező kommentje:
Amennyire tudtam megmostam, a makkomat közvetlenül nem tudtam, odaszorítottam a zuhanyrózsát és a vízsugár be tudott jutni, illetve 1 ujjamat be tudom tolni a makk és a fityma közé, ha szükséges. Amennyire lehetett tisztán tartottam, sose gyulladt még be.
2009. nov. 29. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!