Azoknak a 12-16 éves fiúknak, akik ilyen korban berúgnak gyakran, meg sok alkoholt isznak, nem lesz semmi bajuk Tőle? Pl. : nemzőképesség csökkenése, vagy hasonló?
S ha mértékkel iszik nem lesznek nemzőképességi problémái?
12-16 éveseknek?
Azelőtt mielőtt a test fejlődése nem befejezett, azaz a kamaszkor előtti alkohol, többszörösen pusztítja a szervezetet, mint egy idősebb embernél.
Nincsenek kifejlődve a szervek, nem tökéletes a vér-agy gát. A szerv ki fejletlenség azt is jelenti, hogy az alkohol gyorsabban tudd átjutni ezen szerveken, de ez nem jelenti, hogy gyorsabban regenerálódna, csak hamarabb engedi be. Gyorsabban berúgnak, és a részegségük is sokkal erősebb a viselkedésükre ( azaz agresszívabbak, döntésképtelenebbek stb- fejletlen agy-vér gát több alkoholt enged át, ergo nagyobb pusztítást is jelent a neuron hálózatot tekintve- memória romlás, koncentrációs problémák stb már fiatal korban, akkor ugye mi lesz idős korban?).
Persze lévén, hogy fiatalabbak gyorsabban is regenerálódnak, de kamaszkornál pont nem erre kellene a test energiáit fordítani. Azaz gondolj bele a szervek fejlődése elől elvonja az energiát, alapanyagokat, hogy regenerálja. Vagy gondolj bele, még sperma termelése sem indult be, de már iszik, már a termelődés előtt elkezdte pusztítani magát, egyértelmű hogy, nem fog hasznára válni.
Szóval egy szó, mint száz nem kellene fiatal korban alkoholizálni, pláne hogy a hormonháztartásuk is kaotikus hamarabb mennek különböző segédeszközök használatára pl.: drogok, és még a lelki traumákról nem is beszéltünk, azok a lelki sebek örökre ott maradnak....... szóval nagyon alaposan keresztbe tesznek maguknak.
Olyan rossz 15 éves létemre látni, hogy Velem egykorúak isznak... Szóval káros a nemzőképességükre?? Ezzel vajon tisztában vannak?
Rám többször mondták már, hogy nagyon ciki, hogy sem szilveszterkor, sem szülinapon, sehol nem iszom alkoholt... De ha ebben mérik a cikiséget, akkor ciki vagyok... :)
Ezzel vajon tisztában vannak?
Valószínűleg igen. De egyrészt ugye berúgni menő, másrészt meg mindenki azt hiszi, hogy ővele ilyesmi (nemzőképesség csökkenése) nem fordulhat elő.
off
Én sem értem, hogy miért isznak állandóan, az osztálytársaim már füvezni is elkezdtek.. Azt sem értem, hogy az ő szüleik ezt csak úgy megengedik? ._.
15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!