Mi lehet ez? Pirosas, enyhén hámló foltok az arc szőrrel borított felületén.
Néhány hónapja pirosas foltok jelentek meg az arcbőrömön az arcszőrzetem alatt és enyhén hámlani is szoktak.
Először azt hittem csak valami ideiglenes jelenség és valóban meg is ritkult, de azóta hol több van belőle, hol kevesebb. Van, amikor egy sincs, van, amikor 5-10 is van.
Kiterjedésük változó, némelyik néhány mm-es, némelyik 3×3 cm-es. Alakjuk változó.
Ahogy írtam csak pirosasak, tehát nem élénk színűek de azért láthatóak és láthatóan elütnek a bőröm természetes színétől.
Enyhén hámlik a területükön a bőröm, de nem érzem úgy, hogy száraz lenne.
Az, hogy naponta borotválkozok vagy akár szakállat növesztek nem befolyásolja a foltok megjelenését, amúgy alapvetően ritkán szoktam borotválkozni.
Nem fájnak, nem viszketnek (nagyon ritkán szoktak, de egyáltalán nem jellemző).
Bőrgyógyásznál még nem jártam a gondommal, mert körülményes odajutnom és mindig mire sikerülne elmennem eltűnnek így megmutatni nem tudnám csak ugyan azt elmondani, amit itt is leírtam.
Bízom benne, hogy valaki tud majd írásban tanáccsal szolgálni, de természetesen ha nagyobb a baj, mint hiszem akkor kiveszek szabadságot és irány a bőrgyógyász.
Előre is köszönöm a segítséget!
Ekcéma vagy pszoriázis is lehet, de ez így nehéz.
Ne aggódj de inkább menj el a bőrgyógyászhoz.
Addig én a helyedben sós vízzel mosnám és a patikust is megkérdezném.
Köszi a gyors válaszokat!
A sok House után az ember mindig bízik benne, hogy az ő betegségét is lehet "látatlanban" diagnosztizálni, hisz House se biszi túlzásba a beteggel való találkozást :D
Abban bíztam én is, hogy a tünetek alapján egyértelmű a gond és arra egyértelmű az orvosság, de ezek után háziorvoshoz biztosan elmegyek, mert az rendel akkor is, amikor hazaérek aztán ha ő nem tud dűlőre jutni, akkor mindenképp megoldom a dolgot.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!