Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fura kérdés lehet először, de...

Fura kérdés lehet először, de a magasságnak köze van ahhoz hogy mennyi a vizeletünk?

Figyelt kérdés

vagy csak attól függ mennyit iszunk?

mert én 1 percig vizelek kb folyamatosan mindig, és igen erős sugárral, napi 6x kb.

Többször lemértem már, és fél liter fölött van mindig. Ez normális?

2013. jún. 19. 22:07
 1/6 anonim ***** válasza:
A fél liter, az semmi :D Én 1,5 litert szoktam pisilni. Annyiban van köze, hogy magasabb vagy, többet kell innod, többet pisilsz.
2013. jún. 19. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha megiszol naponta ennyi folyadékot,annak ki is kell jönnie. A vizelet mennyisége a bevitt folyadék mennyiségétől,izomtónustól,pszichés tényezőktől és nemtől függ normál esetben. Persze vannak betegségek(vese,cukorbetegség,az agyalapi mirigy betegségei),gyógyszerek(vízhajtók),amik növelik a vizelet mennyiségét.Ha túl sokat iszol,ez is lehet betegség tünete.
2013. jún. 19. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Nincs nagy köze hozzá.A 1.5 túlzott,nagyon is.Annyit sohasem pisilünk ki,mint amennyi folyadékot beviszünk,mert

van a testnek párologtatása is .A légzéssel nagyon sok

nedvességet párologtatunk el .Az általad leirt pisilési mennyiség elfogadható .Jól dolgoznak a veséid,ennek csak örülhetsz .

2013. jún. 19. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Én írtam a 1,5 litert, nem túlzok, mivel fél évente diabetes miatt vesevizsgálat kell, amihez kell 24 órás vizelet. És mérni kell, meg szokott lenni a 1,5-2 liter.
2013. jún. 19. 22:45
 5/6 A kérdező kommentje:
akkor jó, hát én úgy átlagba olyan 5 liter vizet iszok meg, 2 méter vagyok amúgy, de csak 2 max 2.5 liter jön akkor ki. Többit kiizzadom ezek szerint.
2013. jún. 19. 23:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen párologtatással is távozik víz,de de a 1,5 liter akkor sem túlzott. Viszont az 5 liter folyadék,igen.

Miért iszol ennyit? Olyan munkád,v.sportolsz,sokat izzadsz?

2013. jún. 20. 07:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!