Szerintetek jól haladok? 1 hónapot gyúrtam eddig összesen, meg itthon edzem magam elég rendesen. Van egy ilyen all in one kondigépem, meg természetes módon. Komolytalan válaszadók takarodhatnak!
Milyen idős vagy?
Lemérted a kezdeti súlyod? (1 hónappal ezelőtt)
Ha igen, és úgyérzed nem zsír került rád (nem úgy tűnik :D) akkor méreckedj megint, és a külömbség már majdhogynem számolhatóvá válik. Akár minden hónapban mérheted a súlyod :P
De van egy jól bevált "tünet" is a haladás megállapítására: mikor már észreveszik mások, anélkül hogy újságolnád.
ha 14 vagy annál fiatalabb vagy javaslom, hogy várj még 15-6 éves korodig az intenzív edzéssel, még nem alakult ki a csontszerkezet amelyre majd később az általad kívánt izomzatot felépítheted.
Megj.: A kombinált gépek kompromisszumos megoldások, sosem fogsz olyan tiszta és eredményes gyakorlatot végezni velük, mint az 1-2( vagy épp 3) feladatra specializált gépekkel. Ettől függetlenül hasznosak, ha nincs más.
1. az ember nem így mutatja az izmát ha véleményt kér.
2. szerintem te mindegy milyen pózba mutatod mert ígyis úgyis rossz rádnézni olyan rusnya tested van öcsi ;)
14 éves kor előtt ne kezdj semmilyen súlyzós edzést, de még akkor is csak moderáltan. Mert szétcseszi a csontozatodat, izületeidet.Addig biciklizz, focizz, kosarazz, bokszolj, ússzál.. bármit ami mozgat, de nem kell súlyokat emelni benne!
15-16 évesen már el lehet kezdeni, de elsősorban alapozni kell. Gondolom simán belevágtál valami osztott edzéstervbe, ahogy szokták a kezdők.
Egy-két évig igazából semmi mást nem kell csinálni egy kezdőnek, heti 3*-or csak guggolásokat, felhúzásokat, guggolásokat (a három erőemelő alapgyakorlat) emellett húzódzkodásokat, döntött törzsű evezést, fej felé nyomásokat. A kar specifikációkat, heti 5 napos edzést meg felejtsd el addig amíg nem tudsz guggolni a saját súlyod másfél szeresével, a saját súlyod 1,25*-ét kinyomni padon.
Hidd el tudom mit beszélek, testnevelői és testépítő edzői végzettségem van, ill. évek óta edzősködök..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!