Hülyeség lenne már most?
Itt egy jó kis cikk, hogy miért ne tedd:
Ne teljesen vágd le. Ugyanúgy ahogyan egy tuját szépítesz.... hiszen ott sem vágod le az összes levelet- ágat... itt is ne kopaszra borotváld, hanem csak vágjál le belőle, de maradjon ott még szőr (ne egy boglya legyen).
Azt kell még hozzá fűzni, hogy eleink, és az állatok sem hordanak ruhát, de a szőrszálak végén van érző ideg is, így érzékeli ha valami hozzá ér, vagy valami nyomja, az állatok, és eleink ekkor megigazították, esetleg arrébb mentek. Mi emberek viszont hordunk ruhát, sőt elég szoros alsóneműket is szoktunk hordani, ami viszont neki feszül a szőr boglyának (ami direkt evolválódott boglyának, hiszen így adta meg a maximális védelmet), ezt az érző idegek folyamatosan érzékelik, és változtatnának a helyzeten, viszont nekünk az a normális fejben, ha van rajtunk alsónemű, és eltakarjuk- megvédjük, de ez belső programból adódóan még is felülírná, de nem teszi, így egy folyamatos feszültséget kelt az emberben, ami szorongást kelt. Majd figyeld meg, mennyivel másabb az, amikor levágsz belőle (ugyanúgy ahogyan egy hajnyírásnál, nem nullással, hanem 15 milisre, vagy 10 milisre stb vágod), mennyire felszabadítja az embert,amikor a ruha nyomásából eredendően nem lesz nyugtalanító hatású.
(amúgy evolúciós pszichológiából tanultuk, mesélte a tanár)
Szia!
Szerintem nem hülyeség, de azt jó ha tudod, hogy minél többször vágod le a szőrt annál erősebb lesz..
a többiek is jól mondtál, jobb ha nem borotvával, hanem ollóval vágod, ha már vágod, én is úgy szoktam, és sokkal jobb! :)
19/f
jó hozzá a gép is
a szőr nem lesz erősebb a levágástól, ez tévhit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!