Fitymaszűkület, mit tehetnék?
17 éves vagyok, a napokban kezdett nagyon zavarni a dolog.. Tudom, hogy sok ilyen jellegű kérdés van itt, GYIK-en is, de szerintem ez a probléma mindenkinél kicsit más, ezért leírom a sajátom. Amúgy nem tudom, hogy ez mennyire gyakori probléma férfiak körében, de az is érdekelne, mert rendkívül zavar, hogy pont én vagyok ez a szerencsétlen a nem tudom, hány férfiból.
Szóval kicsit aggódom. Azt hiszem, nem csak részleges a szűkület, mert lankadt állapotban sem húzható vissza teljes mértékben a makkról a bőr (bár azért sokkal jobban, mint merev állapotban). Nyilván el fogok menni a közeljövőben orvoshoz, de kicsit attól is tartok, amit mondani fog, mert félek a műtétektől. A körülmetélésről 90%-ban tényleg csak rosszat lehet olvasni, azt kerülni szeretném. Ez esetben létezik más, hatásos megoldás?
Na meg akármiről lenne szó, nem tudom pontosan, ez mivel jár. Nagyon kellemetlen utána? Mennyi ideig nem tudok majd szexelni a műtét után (ami nem TKM lenne)? És még annyi, hogy fitymaszűkülettel tényleg nagyon rossz a szex? Mert tervben van egy pár héten belül, és legalább egy alkalommal biztos meg fog történni így is.
És hogyhogy nem lehet? Kifejtenéd? :)
(Azért is faggatlak, mert tökre jó lenne tudni mi is a szitu, meg azért is, mert a több, részletesen megosztott tapasztalat mindenkin segít)
Vannak sajnos az oldalon páran, akik a TKM-nél nem látnak messzebb és mindenféle rémhírt terjesztenek mindenről, aminél marad egy kis fityma is – az RKM is jó megoldás, nagyon ritkán kell korrigálni (de a TKM-et is el lehet cseszni, csak ezt az említett emberkék nem merik bevallani), de ha lehetséges (pl. nem zárja ki valami betegség, egyéb szövődmény vagy állapot), jobb minél többet megtartani abból, ami odalenn van.
Valóban jó lenne minnél többet megtartani belőle,én se vagyok oda a megoldásért 100%-ba,Mégis arra jutottam NAGYON HOSSZÚ idő múlva hogy műtét legyen,és legyen rendbe ha idővel is,de ne legyen vele több probléma.
Szexuális életemben is szeretném magam 100% ba adni,mert hiába működik így is a szex,van amit nem merek.
Mivel rettenetesen is érzékeny maga a makk ugye,mert hogy mosni nem tudom rendesen,nem igazán van választásom,és nem alternatív megoldásokra van szükségem ebben a dologban hanem változásra mihamarabb...Nem akarom hogy később több gondom legyen vele,amúgy is rettenetesen parázok az egésztől,nem is a műtéttől igazán hanem a gyógyulási folyamattól...mert ugye mindenki másként tapasztalja,helyi érzéstelenítést alapból dobom,mert hangokat nem vagyok hajlandó hallgatni míg 20 percig nyirbálnak.
A témában egyébként bármikor merem ajánlani ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__3..
A kérdező kifejti a tapasztalatait a végén, ad egy nagyon korrekt leírást. Van még pár értelmes, nem elvakult hozzászóló is.
Egyébként meg *pont* a makk érzékenysége és a (relatíve) hosszú felépülési idő miatt nem ajánlom a TKM-et, mert ott igazán nincs hova „menekülni” az érzékeny makkoddal. Ha már feltétlenül le akarsz vágni belőle (és tényleg kizárod az egyéb megoldások sikerességét – bár hogy miért, azt még mindig nem írtad le, csak az igényt, hogy változást akarsz), az RKM-nél annyit távolítanak el, ameddig problémás a fityma, ezért azzal már nem lesz gond például a tisztítással, mert a fityma laza része megmarad. Marad bőr a maszturbáláshoz is. Igazából meg a fitymaplasztika – ha alkalmazható a te esetedben, általában igen, súlyos elváltozások és bizonyos prekondíciók esetén nem – is meghozza a pozitív változást: azt akarod, hogy mozogjon rendesen a fityma, fog mozogni rendesen, hátra lehet húzni majd, stb.
Van itt lehetőség, és főleg olyan esetben, amikor baromi érzékeny a makkod, nem érdemes csak és kizárólag a TKM-ben látni a megoldást. Mert minden műtétben van rizikó, minden műtétbe csúszhat hiba, így a TKM-be is, cserébe az sokkal nehezebben korrigálható, és ha elcseszik, egy életen át szidni fogod a jóistent hogy mittomén túl feszesre vágták és alig bírsz elmenni (van ilyen, kevés, de van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!