Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A 13 éves öcsém csomót érez...

A 13 éves öcsém csomót érez az egyik mellében, lehet hogy mellrákos?

Figyelt kérdés

Én nyugtatgatom, hogy biztos nem az, de teljesen be van pánikolva.

Ma volt tesije, lehet hogy beütötte. Amúgy még csak most kezd nőni, kamaszodni. Egészen pici csomó, az előbb fájt neki, mikor megnyomkodtam.

2013. febr. 5. 18:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez kamaszkorban szerintem normális, mert nekem is és az öcsémnek is volt. Elmentünk orvoshoz és azt mondták, hogy ez csak a kamaszkor miatt van. Elmúlt néhány hónapon belül magától.
2013. febr. 5. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy rákos. Ez minden fiút utol ér.Lehetőleg ne nyomkodd

és ütés se érje.Most kerülje a birkózást.Egy darabig ott lesz .

2013. febr. 5. 18:42
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Hali!

˙

Nem tudom, h. fiú vagy-e vagy lány, és hogy hány éves, de neked nem volt ilyened, amikor serdültél?

Ez uis -- nálunk fiúknál legalábbis -- serdülőkorban teljesen normális jelenség, amelynek neve "gynecomastias csomó" (ginekomasztiás).

A gynecomastia jóindulatú mellmegnagyobbodást jelent több változata is van, a serdülőkori az olyan 12-13-14 évben keletkezik általában, és vagy csak az egyik mellben, vagy mindkettőben megjelenik, akár egyidőben, akár időleges eltéréssel, és pár hónapig, akár egy félév-évig is ott marad6. Azt jelzi, hogy hamarosan az öcsikéd vállai kijjebb szélesednek, a mellkasából a két melle kijjebb ugrik, férfiasodni kezd picit megnő. Ez minden serdülő tininél így van, ettől nem kell félnie, ez a "csöcsösödés" genetikai ill. hormonális, és persze ÁTMENETI, nem kell attól tartania, hogy női csöcsei lexnek! :-D

Szóval ültesd ide az öcsikédet, és olvastasd el vele ezt a pár választ, majd beszélgess vele el, ill. sokat erről a dologról, mert két dolog miatt tudnak NAGYON rettegni a mai serdülni akaródzó tinik...:

> A TÖRŐDÉS hiányától,... és

> A FELVILÁGOSÍTÁS hiánya miatt.

˙

Uez érvényes a fitymaszűkületre is. Sokan nem tudnak róla, magukon szembesülnek vele, és nem tudnak mit kezdeni vele, emiatt kétségbe esnek, és vagy bepánikolnak, vagy magukba fordulnak és titkolóznak, annyira be vannak xarva, meg vannak ijedve attól, amivel szembesültek, főleg, hogy mindegyik a legrosszabból indul ki, s nem mérlegeli egyik sem az egyéb le7őségeket, át vannak esve a lónak a túlsó oldalára, EMIATT figyelj most oda rá, ültesd ide és nyugtasd meg őt, mert most szüksége van rád és vmi elfogad6ó, valós alapú megnyugtató válaszra! :-o ˙ :-)

˙

Fel a fejjel! ;-D

Üdv: EE

2013. febr. 6. 08:07
 4/10 anonim ***** válasza:
36%
13 ÉVES ÖCSÉM(FIÚ)
2013. febr. 6. 18:40
 5/10 anonim ***** válasza:
16%

Kedves előző!

Ha nem kotyogtál volna bele, bölcs maradtál volna.

Látszik, hogy nem bírtad megállni, pláne miután nem vetted a fáradságot, valójában kire is vonatkozott a korkérdés!? Egy biztos, nem rád, ergo, nem tőled vártam volna ilyen értelmetlenséget, de az öcsikére sem, mert róla ez már a topikcímben idejekorán kiderült. Vagy mit gondolsz? Szted a kérdező meg az öccse IKREK??? )):-O

Na ennyit az értelmes olvasásról és egyesek szövegértési képességéről... do.Ob ... NÓ KOMMENT!

EE

2013. febr. 6. 19:09
 6/10 anonim ***** válasza:
8%
*nem vetted a fáradságot RENDESEN ELOLVASNI,...
2013. febr. 6. 19:10
 7/10 anonim válasza:
100%
Nekem már 1 éve ilyen remélem elmúlik,de ez a serdüléssel jár
2015. ápr. 4. 22:14
 8/10 anonim válasza:
100%

Bár a kérdés már régi,de leírom az én tapasztalatomat,hátha segít valakin,elsőnek én is itt kerestem a problémámra választ. Ma voltam a gyermek háziorvosnál,mert 14 éves fiam jobb mellében egy borsónyi csomót talált. A doktornő azt mondta,sokan hozzák tinédzser fiaikat ugyanezzel a panasszal hozzá. Pedig ez teljesen természetes,beindulnak a hormonok,

és azok miatt vannak ilyen változások.Hónapokig is eltarthat,és akár meggy nagyságúra is megnőhet,hason alváskor fájhat is.Elvileg kétoldalú,de a doktornő tapasztalata az,hogy a többségnek csak egyik oldalán van.Megnyugtatott,és azt mondta nem kell miatta aggódni. Persze ezt legjobb egy orvostól hallani,mi 5 percig sem voltunk bent,nagyon segítőkész volt a doktornő,remélem segíthettem válaszommal valakinek. :)

2020. jan. 2. 14:27
 9/10 anonim válasza:

Bakker, pár napja én is észrevettem magamon, most olvastam utána és nagyon megijedtem... De most ezek a válaszok megnyugtattak 😀

F/16

2023. jan. 21. 23:21
 10/10 anonim válasza:
Én 2 hete találtam benne csomót, ránézésre neten az mondják rák,de nagyon megnyugtattatok!🥰 (amúgy is ha a rák ilyen könnyen észrevehető lenne nem lenne ennyi halál eset)
2023. jan. 25. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!