Hajszáleres a makkom! (35F) 1 évvel ezelőtt kentem Pimafucort krémmel 1-2 hétig, azóta ilyen. Mit lehet tenni, volt már valakinek ilyen problémája?
De mi a gond ? Ez egy külsőleg látható dolog .
Fáj,zsibbad,ég,viszket ? Azt nem irtad miért kezdted kenegetni .Lehet hogy annak ez a mellékhatása .
Hali!
˙
A Pimafucort-kenőcs antibiotikumos spektrummal rendelkező szteroidos kenőcs, fitymaszűkületre is ajánlják, azonban SZIGORÚAN ORVOSI FELÜGYELET MELLETT, nemcsak gombás, vagy másodlagos bakteriális fertőzésre. Azonban ha elolvastad volna a kenőcs betegtájékoztatóját, akkor abban "Clin-tisztán" le van írva, hogy...
>>>>>
"4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Pimafucort krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
...
Ritka (e1/10 000 - <1/1000): 10 000 betegből 1-10-nél fordul elő.
...
A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei:
~--------~--------~--------~--------~--------~--------~
Ritka: A bőr sorvadása és elvékonyodása, hajszálértágulat, apró bőrvérzés, csíkok a bőrön (stria), rozácea (az arc bőrének gyulladásos bővérűsége), szájkörnyéki bőrgyulladás, elszíntelenedés, túlzott szőrzetnövekedés; visszaesés, lassúbb gyógyulás;
Ezek többnyire a hidrokortizon helyi mellékhatásai, általában kialakulásuk kockázata növekszik a kezelés időtartamával, zárókötés alkalmazásával, arcon, bőrhajlatokban, nemi szervek tájékán vagy hajas fejbőrön történő használattal, azaz a készítmény hosszan tartó vagy nagy mennyiségű gyógyszerrel történő használata eredményeként.
...
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!"
<<<<<
Úgy glom, hogy a betegtájékoztató eléggé világosan megfogalmazta magát a választ is a kérdésedre. Én azt javasolnám...
1.) Légy figyelmesebb!
2.) Hagyd abba a készítmény alkalmazását, és minél hamarabb fáradj vissza az orvoshoz, aki ezt a kenőcsöt felírta és nála érdeklődj a hogyantovábbról!?
Am. meg ha jobban megfigyeled a makkod felszínét, alapból hajszáleres, igaz, ezt csak akkor le7 rendesen látni, amikor kőmerev állapotban teljesen hátrafeszíted a bréden az előbőrt, és a felszíne nem túl száraz. Sztem a Pim,afucort ezeket a hajszálereket "emeli ki", hiszen mint azt a betegtájékoztató is nagyon szépen megfogalmazta,...
"A bőr sorvadása és elvékonyodása, >>>HAJSZÁLÉRTÁGULAT,<<< apró bőrvérzés, csíkok a bőrön (stria), rozácea (az arc bőrének gyulladásos bővérűsége)"
Csak el kellett volna olvasni a betegtájékoztatót alaposabban, és figyelmesebben! :-)
Üdv: EE
Az eddig is világos volt, hogy orvosi utasításra alkalmaztad, másképp ezt nem is le7, (az előbb ezt is leírtam). Csak éppen -- nem szeretem ismételgetni önmagam -- el kellett volna olvasni a betegtájékoztatót alaposabban, és figyelmesebben! :-)
Látod? Amit az előbb írtam azt SEM olvastad el kellő figyelmességgel, ez az imént megnyilvánulásodban is kiválóan látszik. (..feltételezvén, hogy nem a felfogóképességeddel van baj.) :-T
Ezért is használok kiemeléseket. De a figyelmetlenség viszont alapjaiban túl sokunkra jellemző negatívum. Annyi tökfölösleges kérdést, akár balesetet, kellemetlenséget le7ne megtakarítani egy kis ésszel ill. odafigyeléssel... do.Ob
Néha a kiemelésektől nem látni az erdőt :) Amikor meg beidézel egy amúgy is hosszú válaszba egy hosszú kérdést, amit teletűzdelsz ()-kbe tett javításokkal, akkor az ad 1, olvashatatlan, ad 2, senki nem fogja látni a lényeget és már csak a hosszúsága miatt se lesz kedvük nagyon sokat keresgélni.
Szerintem alapvetően jókat írsz, de néha tényleg elgurul a bogyó, és nagyon elmerülsz mindenféle piszlicsáré – akár irreleváns – részletekben, ahelyett, hogy lényegretörően megmondanád a frankót és/vagy igénynek megfelelően feltennél kérdéseket, a helyzet pontosítása érdekében.
Figyu!
A kritikát >>privibe, ne ide!
Ha van véleményed, akkceptálom, de az nem a nyilvánosságra tartozik. A golyó pedig nem gurult el, és ne keverd ide az egyik másik aktuális topik eseményeit. Ok?
Innen az offjainkat hamarosan kimoderáltatom a fentieknek megfelelően. Ha glod, írd meg a javaslataidat elfogad6ó stílusban. Bizonyára vannak olyanok, amiken szándékosan nem fogok változtatni, és így kell elfogadni, de le7 lesz, amiben felülbírálok majd pár dolgot, ha azt olyannak ítélem meg.
EE
Az a helyzet, hogy a nemi szerv gombásodása esetén két krém egyidejű használata szükséges: Pymafucort és Pevaryl. Egyik nap az egyiket, másik nap a másikat.... legfeljebb kétszer egy nap. Ezt lehet 1-2 hétig használni, addigra elmúlik a gombásodás.
Látom, elég régi a kérdés, de talán más is hasznát veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!