Hogyha a mumpszot idejében észreveszik akkor elkerülhetőek a szövődmények?
Figyelt kérdés
Hogyha a mumpszot idejében észreveszik akkor meg lehet akadályozni a szövődményeket és a mellékhatásokat?2012. dec. 1. 18:22
1/8 anonim válasza:
30 éve az egész családomat letámadta a mumpsz, és egyiknek se lett szövődménye.
Nem szokták a mumpszot "idejében" észrevenni, csak amikor elkezd duzzadni a pofikád.
Nyugi, nem lesz semmi.
2/8 A kérdező kommentje:
Hát akkor Neked szerencsés családod lehet :) Csak félek hogy esetleg mumpszos leszek és mellékhatása lesz...
2012. dec. 1. 18:31
3/8 anonim válasza:
Ha érzed hogy ilyen lehet fordulj orvoshoz
4/8 A kérdező kommentje:
Jövőhéten megyek orvoshoz amúgyis vissza akkor megemlítem neki, mert fáj a jobb fülem mögötti rész és kemény is.... Nem észrevehető viszont érezhető és fáj is... Ha időben kezelik akkor elkerülhetőek-e a szövődmények?
2012. dec. 1. 18:39
5/8 anonim válasza:
Nem zavar, hogy a mumpsz ellen kötelező védőoltás van, amit kiskorodban megkaptál?
Mióta van oltás, évente kb. 10 mumpszos eset van, azok is az oltatlanok közül kerülnek ki jórészt.
Miért lennél mumpszos?
6/8 A kérdező kommentje:
Ismétlem fáj a jobb fülem mögötti rész, tapintásra kemény... Csak ilyen esetben fő a biztonság... Szerintem
2012. dec. 1. 18:49
7/8 anonim válasza:
Csakhogy a parotisod a füled előtt, és nem mögött van...
8/8 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam :) Köszönöm szépen a válaszokat :)
2012. dec. 1. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!