Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 17éves fiú vagyok 171 cm és...

17éves fiú vagyok 171 cm és 59 kg. Szerintetek jó az arány? Mert néha úgy látom magam a tükörbe mintha vézna lennék és máskor pedig izmosnak. Nem értem magam. Vélemény?

Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 22:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Fénykép?
2012. okt. 28. 22:55
 2/10 Expi ***** válasza:
Szerintem a 171 cm-res magassagodhoz kicsit keves az 59kg!
2012. okt. 28. 23:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés az 59 kg 171 cm-hez!

Amikor vékonynak tűnsz az a dehidratálás miatt van!

Kb 75 kg nak kéne lenned!

2012. okt. 29. 00:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Tisztelt Uram! Az Ön testtömeg-indexe túl alacsony. Nyilván Ön is tudja ezt magáról, netán ismerõsei is felhívták a figyelmét arra, hogy érdemes lenne pár kilogrammot magára szednie. Természetesen elképzelhetõ, hogy génjeinek, csontozatának köszönhetõen Ön alapvetõen ilyen alkat, de érdemes tudnia, hogy a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kockázata az Ön esetében nem alacsonyabb, sõt magasabb, mint a normál testtömeg-indexû embereké. A túlzott soványságot táplálkozási zavarok, anorexia nervosa, étvágycsökkenés is okozhatja, ezen esetekben mindenképpen forduljon szakorvoshoz. Amennyiben az elmúlt fél éven belül hirtelen súlycsökkenésen esett át, keresse fel háziorvosát!

Ha szeretné a súlyát növelni, elsõsorban sokat kell mozognia. Ez elsõ pillanatban meglepõ lehet, de csak így elõzheti meg, hogy a testtömeg-növekedés zsírpárnák formájában valósuljon meg. Táplálkozzon egészségesen, de nem kell a kalóriákra ügyelnie, ha mellette megfelelõ gyakorisággal mozog. Ilyen fiatal korban érdemes sokat kerékpározni, valamilyen könnyebb testépítõ foglalkozásba kezdeni.

Testtömeg kalkulátor, te is megnézheted:

[link]

2012. okt. 29. 02:21
 5/10 anonim ***** válasza:

bocsi rosszul néztem, 181-et írtam be :D ez a jó:

Tisztelt Uram! Gratulálunk, az Ön testtömeg-indexe az ideális tartományba esik! Sem fogyókúrára, sem hízásra nincs szüksége. Csak arra kell vigyáznia, hogy ezt az eredményt meg is tartsa. A normált testtömeg-indexû emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggõ krónikus betegségek kockázata pedig a legkisebb. Sportoljon, mozogjon minél többet, táplálkozzon egészségesen, és tartani fogja normális testsúlyát.

A legtöbb férfinek ilyen idõsen még normális a súlya, ám ez az évek elõrehaladtával sajnos romlik. Ha sportol valamit, ne hagyja abba, ha pedig még nem tette volna, a legjobb idõben van, hogy elkezdjen valamilyen rendszeres, egészséges mozgásformát!

2012. okt. 29. 02:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Elég ellentmondóan a kommentek:D De sztem a 171 cm nem az a magasság amiben ebben a korban 70-80 kilós baj kcéne lenni. Nem?
2012. okt. 29. 06:16
 7/10 anonim válasza:
Én 189 cm vagyok, 16 éves, 65 kg :)
2012. okt. 29. 08:20
 8/10 anonim ***** válasza:

utolsó, ez már nem vékonyság, hanem soványság!

Én 181 cm 72 kiló vagyok, ez se sok, de nyár elején 181 cm 57 kiló voltam :D

2012. okt. 29. 09:09
 9/10 anonim válasza:
Én is 16 évesen 190 cm és 70 kg vagyok.
2012. okt. 29. 14:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 173 cm vagyok, és 69kg. (18 éves)
2012. okt. 31. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!