17éves fiú vagyok 171 cm és 59 kg. Szerintetek jó az arány? Mert néha úgy látom magam a tükörbe mintha vézna lennék és máskor pedig izmosnak. Nem értem magam. Vélemény?
Nagyon kevés az 59 kg 171 cm-hez!
Amikor vékonynak tűnsz az a dehidratálás miatt van!
Kb 75 kg nak kéne lenned!
Tisztelt Uram! Az Ön testtömeg-indexe túl alacsony. Nyilván Ön is tudja ezt magáról, netán ismerõsei is felhívták a figyelmét arra, hogy érdemes lenne pár kilogrammot magára szednie. Természetesen elképzelhetõ, hogy génjeinek, csontozatának köszönhetõen Ön alapvetõen ilyen alkat, de érdemes tudnia, hogy a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kockázata az Ön esetében nem alacsonyabb, sõt magasabb, mint a normál testtömeg-indexû embereké. A túlzott soványságot táplálkozási zavarok, anorexia nervosa, étvágycsökkenés is okozhatja, ezen esetekben mindenképpen forduljon szakorvoshoz. Amennyiben az elmúlt fél éven belül hirtelen súlycsökkenésen esett át, keresse fel háziorvosát!
Ha szeretné a súlyát növelni, elsõsorban sokat kell mozognia. Ez elsõ pillanatban meglepõ lehet, de csak így elõzheti meg, hogy a testtömeg-növekedés zsírpárnák formájában valósuljon meg. Táplálkozzon egészségesen, de nem kell a kalóriákra ügyelnie, ha mellette megfelelõ gyakorisággal mozog. Ilyen fiatal korban érdemes sokat kerékpározni, valamilyen könnyebb testépítõ foglalkozásba kezdeni.
Testtömeg kalkulátor, te is megnézheted:
bocsi rosszul néztem, 181-et írtam be :D ez a jó:
Tisztelt Uram! Gratulálunk, az Ön testtömeg-indexe az ideális tartományba esik! Sem fogyókúrára, sem hízásra nincs szüksége. Csak arra kell vigyáznia, hogy ezt az eredményt meg is tartsa. A normált testtömeg-indexû emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggõ krónikus betegségek kockázata pedig a legkisebb. Sportoljon, mozogjon minél többet, táplálkozzon egészségesen, és tartani fogja normális testsúlyát.
A legtöbb férfinek ilyen idõsen még normális a súlya, ám ez az évek elõrehaladtával sajnos romlik. Ha sportol valamit, ne hagyja abba, ha pedig még nem tette volna, a legjobb idõben van, hogy elkezdjen valamilyen rendszeres, egészséges mozgásformát!
utolsó, ez már nem vékonyság, hanem soványság!
Én 181 cm 72 kiló vagyok, ez se sok, de nyár elején 181 cm 57 kiló voltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!