Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mitől vérzik és hogy tudom...

Mitől vérzik és hogy tudom megakadályozni?

Figyelt kérdés
Már rég óta küzdök ezzel a problémával, de orvoshoz nem akarok elmenni.. A kemény széklettől aranyerem lett, amit 1 hónapja majdnem sikerült eltüntetni, még mindig ott volt egy kis bőr darab, de még mindig kenegettem hogy elmúljon. Erre, 2 hete elég vastag kábelt fektettem ahhoz, hogy fájjon( előtte is volt de a fájdalom nem volt olyan vészes). pár napja ismét elég vastagot fektettem, de akkor már vérzett is, ilyenkor amúgy az aranyerem vérzik vagy a megsérült bélfalam. Gondolom ez a kemény széklettől van, de nem értem az mitől van, sok kenyeret eszek ez igaz, de sok rostosat is eszek és sok folyadékot is iszok mellé. Már kezdek vélni, mert tegnap már szó szerint csöpögött a seggemből a vér, és eléggé aggaszt! Hogyan tudnám megakadályozni hogy összeálljon a székletem, és hogy meg is gyógyuljon a bélfalam? Vény nélküli gyógyszer kéne, ha kell hozzá, mert még nem vagyok 18. köszi előre is :)

2012. okt. 18. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:
menjél mát orvoshoz ember!
2012. okt. 18. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Az aranyér a végbél nyálkahártyája alatt található vénás érköteg kitágulása, előboltosulása. Az aranyeret borító nyálkahártya érzékeny, és ha begyullad, vagy sérülés éri, megreped vérzékennyé válik. Ezért vérzik székelésnél.

Legjobb, ha felkeresel egy sebészt, mert kezeletlen esetben súlyosabb formát ölthet.

A székletedet puhíthatod levolakkal, ill. ha esténként iszol parafinolajat, az reggel biztosítja, hogy síkos legyen a bélfal, így sérülés nélkül kiürül a székleted. Ezek az aranyér kezelési ideje alatt segíthetnek a széklet ürítésben, de az aranyeres kezelés elengedhetetlen.

A Hemorid, és Reparon kenőcs és kúp nem vényköteles.

2012. okt. 18. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Langyos kamilla tea ivása is segithet,

Oda kellene figyelni a cukrodra is .A magas cukortól is lehet .

2012. okt. 18. 19:21
 4/4 anonim ***** válasza:
én a hemoclin gélt ajánlom, annak könnyebb a használata a többinél. és tényleg a sok rostot, mozgást, gáttornát.
2012. okt. 18. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!