Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Augmentin duotól kiütés?

Augmentin duotól kiütés?

Figyelt kérdés
augmentin duot szedtem, mert a makkomon van egy pici piros pötty. Az első tabletta bevétele után még több jött ki. Ez allergiás reakció, hagyjam abba a szedését?
2012. okt. 13. 09:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Az Augmentin nálam is pont ezt a hatást váltotta ki. A bőrgyógyász nem akarta elhinni, de több ismerősöm is mesélt hasonló tünetekről.

Állítólag a gyógyszer hatására elpusztulnak olyan baktériumok is, melyek hasznosak, ezek hiánya miatt keletkeznek a kiütések. Nem vagyok orvos, azt gondolom, hogy keresd meg a problémával az orvost, aki felírta a gyógyszert, ha nem elérhető hét végén, akkor kérdezd meg az illetékes ügyeletet. Az antibiotikum szedését magadtól ne hagyd abba, lehet hogy több kárt okozol vele.

2012. okt. 13. 14:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha már a gyógyszer szedése előtt volt kiütésed, akkor nem az antibiotikumra vagy érzékeny. Egyszerűen terjed tovább a fertőzés. Türelem, egy szem gyógyszer még nem gyógyít meg!
2012. okt. 14. 15:34
 3/6 A kérdező kommentje:
és mikor kezd el hatni? már a felénél járok, de kb semmi. kicsit zavaró!
2012. okt. 17. 21:56
 4/6 anonim ***** válasza:

"augmentin duot szedtem, mert a makkomon van egy pici piros pötty"

Miből állapította meg a kezelő orvosod,hogy bakteriális fertőzésed van? Vett le baktériumtenyésztésre mintát a makkodról (pálcikás törlés)? Volt vérvételed?

Ha nem múltak el a tüneteid, nem is biztos, hogy bacis a fertőzés, vagy nem jó rá ez a fajta antibiotikum.

2012. okt. 17. 22:39
 5/6 A kérdező kommentje:
igen, megvolt mindkettö!
2012. okt. 18. 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért ekkorra már javulnia kéne a tüneteknek. Szerintem menj vissza a kezelőorvosodhoz, mert lehet, hogy antibiotikumot kell váltani.
2012. okt. 18. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!