Káros-e az egészségre a maszturbáció? . Normális válaszokat.
Ennyi sok ész után kénytelen vagyok én is írni másr valamit...
Katólikus válasz? A Biblában nem emlékszem az "...És mondá Istan: Ne maszturbálj, mert jaj lészen néked és leszármazottaidnak heted íziglen." A Biblia csak azt emeli ki, hogy ne pazarold a magod. (De Bibliai forrásokat szíves olvasok válasznak.)
Keleti HKO-s szemlélet? Valóban fogy az ember energiája több szempontból is... Fizikai munkavégzés, az a karizomzat azért kipiheni magát idővel. Valóban belekavar a mirigyfolyadék áramlási rendszerébe, de mint olyan, ez is regenenerálódik, újratermelődik, amennyire én ezt tudom. (Tudtammal legfeljebb qi fogy ilyenkor, és nem sheng.)
Modern orvostudományi szemlélet? Senki orvos nem bizonyította még, hogy fiziológiai vagy pszichológiai szemopntból káros lenne.
Énszerintem maga az önkielégítés nem káros. (Ezt vagy elfogadja valaki, vagy nem, nem vagyok hittérítő.)
Az viszont már más kérdés, hogy miért és magához képest mennyiszer csinálja a delikvens.
Lehet, hogy csak hedonista, és élvezi a pillanatot, lehet, hogy nem mer odamenni egy csajhoz sem, és csak ez maradt neki... Ellenben ez már egy másik kérdés.
Még egy gondolat...
Ma már megtűrt, de még nem elfogadott dolog Európában, ez kultúrális kérdés.
Így masztizni, főleg sokat nem normális dolog, mivel nem ez a felvállalt szokásos dolog.
Ellenben olyannyira természetes, hogy még a kutya is felugrik a lábadra, és elkezdi.... no de értitek.
Itt nekem nem egy EMBER által írt Biblia lesz a mérvadó, hanem a természet. :-)
(EMBER által írt: a Biblia szerint is pusztán diktálta Isten...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!